Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Jágr řeší krizi Kladna, chtěl by získat Kaberleho s Hlaváčem

Kladno - Majitel a šéf kladenského hokejového klubu Jaromír Jágr vyjádřil zklamání nad dosavadním účinkováním Rytířů v první lize po sestupu z extraligy. Kádr aktuálně až jedenáctého celku druhé nejvyšší soutěže chce Jágr posílit o obránce Tomáše Kaberleho či útočníka Jana Hlavčče a současné členy kádru varuje, že v případě špatných výkonů mohou v týmu skončit.

"Je čas se probudit. Kdo se neprobudí, končí," řekl Jágr. Rytíři kvůli rekonstrukci stadionu hráli dosud všech 18 zápasů venku a s 23 body a dvěma zápasy k dobru jsou jedenáctí. "Každý hokejista moc dobře ví, že hrát pořád venku je hodně těžké. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Mužstvu jsem dal důvěru a hráčům šanci. Opravdu jsem si myslel, že mají na víc," uvedl útočník New Jersey.

Hráči podle něj hrají o vlastní budoucnost. "Všechna mužstva proti nám bojují. Jenomže to my musíme také. A jestli si naši hráči myslí, že si půjdou jen tak zahrát, jsou na velikém omylu. Je čas se probudit. Kdo se neprobudí, končí a bude si za to moct sám. Na nápravu není pozdě, ztráta se ještě dá stáhnout," doplnil Jágr. Na trenérském postu se v současné době nic nemění. "Nejdřív musíme posílit a pak se uvidí, co dál," řekl k pozici kouče Jiřího Čelanského.

Jágr proto láká zpět Tomáše Kaberleho, který za Rytíře hrál v minulé sezoně a v září se snažil v kempu New Jersey o návrat do NHL, ale smlouvu nezískal. Posilou by se měl stát také útočník Jan Hlaváč. Dvojnásobný mistr světa za Kladno hrál část minulých tří sezon a naposledy působil ve švédské Växjö. Klub chce rovněž beka Tomáše Kloučka, který hrál v této sezoně v EBEL za Znojmo.

Naskočit do hry by měl brzy i útočník Tomáš Horna, u něhož se stále řeší vyřízení transferkarty po působení v Žilině. "Nastaly nečekané komplikace, protože sám Tomáš neměl u předchozího zaměstnavatele vyřízeno vše potřebné," řekl Jágr k nedořešenému přestupu, který kritizoval jeho otec Jaromír Jágr starší, jenž vyjádřilo nespokojenost také s prací s mládeží.

"Táta mi chce s prací pro klub pomoct, protože vidí, že současná situace je složitá. Něco možná řekl novinářům v emocích, ale to, že Tomáš Horna ještě nenastoupil, nikomu v klubu nevyčítám. Stejně tak jsem přesvědčený, že u mládeže se udělalo dost práce a spousta věcí se zlepšila," doplnil Jágr ke slovům svého otce, který se zapojil do řízení klubu.

Na pozici sportovního manažera se rozhodl v průběhu minulého týdne skončit na vlastní žádost Martin Vejvoda. "Za neúspěchy ho v žádném případě neviním. Neměl tolik pravomocí, kolik by si představoval, aby mohl podepisovat hráče, které chtěl. Poslední slovo jsem měl vždycky já. Proto se nezříkám odpovědnosti za podobu kádru. Martin měl hlavně z ekonomického hlediska často svázané ruce, protože nechci hráče přeplácet," dodal Jágr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články