Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jágr nekončí: Nemám na výběr, odešli by sponzoři. Ale musím tomu dát víc

Cíl je splněn. Jaromír Jágr dotáhl Kladno do extraligy. Na sedmý zápas baráže o extraligu mohlo na kladenský stadion 250 diváků a někteří to viděli jako výhodu. Ovšem největší magnet pro diváky, legendární útočník, to nebere. "Svět se trochu zbláznil. Jestli si někdo myslí, že pro hráče, který hrál celý život před dvaceti tisíci fanoušky, i minulý rok, kdy bylo pořád vyprodáno, tak těch 250 udělá nějaký rozdíl, tak je blázen a v životě nehrál hokej," řekl majitel klubu, který nabídl část vstupenek i poražené Jihlavě.

Křídelní útočník dokonce chtěl, aby se hrálo opět bez diváků. "Je s tím spousta problémů. Na druhou stranu nám bylo řečeno, že to pomůže sportu, kultuře. Pomalu se to uvolňuje, děti začnou chodit do školy," uvedl.

Slavný hokejista s číslem 68 však prý nečekal, že za tento krok bude Kladno kritizované. "Je to takový hon na čarodějnice. Teď je v módě jít proti Kladnu a Jágrovi. Nám to ale nevadí. Já jsem na to byl vychovávaný od malička. Jsem na to zvyklý, ale pro ostatní to není příjemné," řekl.

Jágrovi bude v únoru příštího roku padesát let, konec kariéry však neplánuje. "Ani končit nemůžu. Máme skoro vyprodaný Winter Classic. Sám ale vím, že musím být daleko lepší, abych pomohl týmu a Plekymu (Tomáši Plekancovi). Věřím, že to ve mně je. Jde jen o to trénovat a věnovat se tomu víc. A samozřejmě nepřibrat, protože hrát se 120 kilama v padesáti letech není nic jednoduchého," uvedl Jágr.

Pokračovat musí i z ekonomických důvodů. "Vím, že když odejdu, tak odejde spousta partnerů a klub možná zanikne. Nemám na výběr a lidi to nechápou. Je mi to ale jedno. Důležité je, že lidi, kteří jsou za mnou, to ví. Jediný, kdo mě bude soudit, je Bůh," dodal Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články