Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

I přes finanční potíže se přihlásí do první ligy. Musíme to dotáhnout, zní z Chomutova

Boj hokejového Chomutova o setrvání v první lize pokračuje. Piráti se rozhodli, že i přes aktuální finační problémy se do soutěže přihlásí. Podle vedení severočeského celku to bude první krok k tomu, aby semifinalista extraligy z roku 2017 v druhé nejvyšší soutěži nadále působil. K udělení licence totiž musí vyřešit dluhy. Stejně tak podají Piráti přihlášku i do všech mládežnických soutěží, které hráli v uplynulém ročníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Chomutov se přes finanční potíže přihlásí do první ligy

"Je potřeba připravit sportovní stránku a mít vyřešené ekonomické věci napojené na licenci. V tomto směru máme některé věci předjednané, teď je musíme dotáhnout," uvedl na klubovém webu předseda zapsaného spolku Piráti Chomutov Adam Zwettler.

Chomutov, který loni sestoupil po čtyřech letech z extraligy, je v insolvenci a k získání licence musí do konce července vyřešit dluhy vůči hráčům a hokejovým subjektům.

Po dlouholetých majitelích, rodině Veverkových, klub loni převzala skupina sedmi podnikatelů, která se nadále potýkala s dluhy akciové společnosti Piráti Chomutov z minulosti.

Týmu se v druhé nejvyšší soutěži dařilo, v dlouhodobé části obsadil čtvrté místo a měl jisté čtvrtfinále play-off. To ale bylo po vypuknutí pandemie koronaviru zrušeno a kvůli ekonomickým problémům klub před měsícem propustil všechny hráče starší 22 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články