Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Hospodaření v hokejovém Kladně vyšetřuje kriminálka

Kladno - Nakládání s veřejnými penězi v prvoligovém hokejovém klubu Rytíři Kladno, jehož většinovým vlastníkem je Jaromír Jágr, začala vyšetřovat kriminální policie. Píše to deník Sport. Městské zastupitelstvo Kladna jako minoritní vlastník v září odsouhlasilo provést hloubkovou kontrolu kvůli nesrovnalostem ve fakturách Rytířů. Jágr následně jakékoliv nesrovnalosti v hospodaření klubu zásadně odmítl.

Kladenský hokej
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Policisté z oddělení hospodářské služby kriminální policie prověřují od září letošního roku případ údajného neoprávněného poskytnutí dotace finančních prostředků na podporu rozvoje sportu pro kladenský hokej v letech 2013 a 2014," řekla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová. Kriminalisté podle ní musejí čekat na výsledky hloubkové kontroly hospodaření klubu.

"Nic takového jsem nezaznamenal," řekl mluvčí Rytířů Vít Heral. Překvapený z informace byl i bývalý jednatel Rytířů Otakar Černý mladší. "Vůbec nic o tom netuším, takže vám k tomu nemůžu nic říct," prohlásil.

V červnu zastupitelstvo pozastavilo dotace pro hokejový klub a jedním z bodů, které se městu nezdály, byly údajně předražené faktury na zboží od společnosti Jágr Team, s níž je Jágr spojován. "Pořád se zpochybňují ceny Jágr Teamu. Já k tomu musím říct, že zboží bylo do klubu dodáváno naopak za výhodnějších podmínek. Za tím si stojím," uvedl před necelým měsícem v prohlášení Jágr.

Město, kterému patří v klubu třicetiprocentní podíl, v rozpočtu před zastavením dotací kalkulovalo s uvolněním 3,5 milionu korun pro mládežnické týmy Rytířů a stejné částky pro PZ Kladno. Na provoz hokejového stadionu přispívalo město zhruba 15 miliony korun ročně.

Jágr: V klubu nejsem pro osobní zisky

"Momentálně nedostáváme nic a musíme sami platit energie, což nás jen od ledna stálo čtyři miliony. Z dobré vůle jsme je nechali napsat na sebe, protože jsme uměli u dodavatelů sjednat výhodnější podmínky. Chtěli jsme městu ušetřit prostředky. Navíc jsme v uplynulých letech ze svého investovali do stadionu miliony korun," doplnil Jágr.

Celou situaci chtěl neprodleně vyřešit. "Pověřil jsem své zástupce zahájením nového jednání s vedením města. Jsem toho názoru, že by všem mělo jít o jedinou společnou věc - kladenský hokej a jeho mládež. Děti musí mít i v budoucnu možnost hrát v kladenském klubu. A já v něm rozhodně nejsem pro nějaké osobní zisky," dodal Jágr, který v dresu Floridy působí v NHL.

Zdroj
ČTK, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články