Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dopita prvním gólem v sezoně nasměroval Olomouc k vítězství

Praha - Čtyřiačtyřicetiletý Jiří Dopita nasměroval ve 43. kole první ligy svým prvním gólem v sezoně hokejisty Olomouce k vítězství 4:0 nad Jihlavou. Hanáci si pojistili druhé místo v tabulce s pětibodovým odstupem za Mladou Boleslaví, jež doma porazila 4:1 rozjetou Kadaň.

Na gól se v Olomouci čekalo až do samého závěru druhé třetiny. Vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách strhl ve prospěch domácích ve 40. minutě hrající šéf klubu Dopita, jenž po problémech s ramenem a kotníky naskočil do sezony až v lednu.

Gól do šatny domácí nastartoval a ve třetí části byla Jihlava pod výraznějším tlakem. Olomouc přidala pět minut před koncem dva slepené góly, po trefách Vodného a Ráce bylo o bodovém zisku domácích rozhodnuto. Sólem přes celé hřiště dal výsledku konečnou podobu na 4:0 kapitán Olomouce Bartoň.

Hokejisté Kadaně v předchozích dvou kolech porazili Ústí nad Labem i Olomouc a z nejlepší trojky jim chyběl už jen skalp vedoucí Mladé Boleslavi, na jejímž ledě nastoupili dnes. V 7. minutě otevřel skóre boleslavský Kafka, ale už o minutu později bleskově odpověděl hostující Jíra při přesilovce. Lídr soutěže si vypracoval rozhodující náskok ve druhé třetině - 48 sekund po přestávce se trefil Padělek, na něhož navázali Němeček a Pabiška a stanovili konečné skóre 4:1.

Třetí Ústí nad Labem ztratilo v závěrečné pětiminutovce řádné hrací doby utkání s Třebíčí dvoubrankové vedení, nicméně získalo alespoň bod navíc díky výhře 4:3 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil v přesilovce obránce Pavlík.

Havlíčkobrodští hokejisté si připsali už šesté vítězství za sebou. Po kanonádě na ledě Mostu, kde ve středu vyhráli 8:1, porazili Litoměřice nejtěsnějším rozdílem 1:0. Jediným střelcem zápasu byl v první třetině Musil. Po osmi porážkách v řadě se dočkali vítězství za tři body hokejisté Benátek, kteří vyhráli 4:1 v Písku a poslali ho na poslední místo tabulky.

Výsledky

Most - Hradec Králové 6:2 (0:1, 2:0, 4:1), Havlíčkův Brod - Litoměřice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0), Beroun - Šumperk 4:3 (1:2, 0:1, 3:0), Mladá Boleslav - Kadaň 4:1 (1:1, 3:0, 0:0), Písek - Benátky nad Jizerou 1:4 (0:1, 0:0, 1:3), Ústí nad Labem - Třebíč 4:3 v prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0), Olomouc - Jihlava 4:0 (0:0, 1:0, 3:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články