Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chomutov našel náhradu za Růžičku. Piráty povede Štrba

Piráti mají nového trenéra. Hokejisty Chomutova povede nově Martin Štrba, který tak nahradí Vladimíra Růžičku, jenž u týmu skončil po pádu do první ligy. Třiačtyřicetiletý kouč vedl v uplynulé sezoně juniorský tým Motoru České Budějovice a v roli hlavního trenéra ho čeká premiéra.

Martin Štrba
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

"Martin Štrba dobře zná soutěž, která nás čeká, navíc umí pracovat s mladými hráči, což pro nás bylo také jedno z kritérií. Ještě hledáme sportovního manažera, aby měl hlavní trenér oponenturu při sestavování mužstva," uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel Pirátů Stanislav Mikšovic.

Růžička, olympijský vítěz z Nagana z roku 1998, mistr světa z Prahy 1985 a kouč dvojnásobných světových šampionů (2005 a 2010), se v minulých dnech dohodl s Piráty, že v týmu po sestupu z extraligy působit nebude. A to přesto, že uzavřel v roce 2015 desetiletou smlouvu a byl i sportovním manažerem týmu.

Na pozici asistenta po Štrbově boku zůstává Petr Martínek a doplní jej Kamil Koláček. Nahradí Jana Šťastného, který odešel na pozici sportovního manažera Košic.

Štrba sehrál v extralize za České Budějovice, Liberec, Spartu a Mladou Boleslav 473 zápasů a připsal si 260 bodů za 114 branek a 146 asistencí. Na kontě má i 12 duelů za českou reprezentaci a jednu branku. Po skončení kariéry působil nejdříve u juniorů Motoru, v letech 2016 až 2018 se posunul k prvnímu týmu Českých Budějovic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články