Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

České Budějovice si drží v čele první ligy náskok pěti bodů

Praha – Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 32. kole první ligy doma nad Frýdkem-Místkem 3:1 a drží si v čele tabulky pětibodový náskok před druhou Jihlavou. Ta zvítězila 5:2 na Slavii a vyhrála už pošesté v řadě.

Hokejisté Českých Budějovic
zdroj: hcmotor.cz autor: Pavel Kacerovský

Českobudějovický Motor se ale na třetí vítězství v řadě nadřel víc, než se čekalo. Frýdek-Místek šel na jihu Čech do vedení těsně před koncem první třetiny, když před gólmanem Gábou tečoval Jáchymovu střelu Klimša. Domácí tým sice v průběhu druhé třetiny otočil skóre díky gólům Vráblíka a Nouzy, ale až do konce utkání se o tři body strachoval. Klid dal Motoru až druhý Nouzův gól při power play hostí.

Kladnu se podařilo zastavit třízápasovou sérii bez zisku bodu. Středočeši ale udolali zodpovědně hrající Třebíč až gólem necelé tři minuty před koncem po trefě Kloze.

Rytíři se tak dostali zpět na třetí příčku před Slavii, která doma podlehla Jihlavě 2:5. Dukla zadělala na další tříbodový zisk na přelomu druhé a třetí třetiny. Po Říhově trefě od modré čáry pak Pražané dvakrát zaváhali při bránění vlastního brankoviště a Kajínek s Divišem dali hostům tříbrankové vedení.

Týmy na 5. až 8. místě dělí jen dva body. Přerov totiž prohrál v Litoměřicích 2:4 a Prostějov doma podlehl Slovanu Ústí 3:5. Šestou prohru v řadě počítá Kadaň, která podlehla na ledě Benátek 2:4. Na posledním místě ale zůstává Most po prohře 2:5 v Havířově.

Výsledky:

Benátky nad Jizerou - Kadaň 4:2 (1:1, 0:0, 3:1), Motor České Budějovice - Frýdek-Místek 3:1 (0:1, 2:0, 1:0), Havířov - Most 5:2 (4:1, 1:1, 0:0), Kladno - Třebíč 3:2 (1:0, 1:2, 1:0), Litoměřice - Přerov 4:2 (0:0, 1:1, 3:1), Prostějov - Ústí nad Labem 3:5 (0:2, 2:1, 1:2), Slavia Praha - Jihlava 2:5 (2:2, 0:1, 0:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články