Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České Budějovice nečekaně doma podlehly Přerovu

Praha - Hokejisté Českých Budějovic utrpěli v první lize další ztrátu. V dnešním duelu 22. kola doma podlehli nováčkovi z Přerova 1:2 a na vedoucí Kladno ztrácejí už šest bodů. Rytíři naopak bez potíží triumfovali v Šumperku 6:1 a naplno bodovala i druhá Jihlava, jež tak za nimi stále zaostává o jeden bod.

Skleslá budějovická střídačka
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

České Budějovice nedávno přišly o šest bodů kvůli neoprávněnému startu obránce Semráda a tím pádem i o vedení v soutěži, jenže dnes by jej ztratili i nebýt postihu. Jihočeši sice drtili Přerov střelecky, na pokusy ho přehráli 47:30, ovšem za Klimeše v brance hostů propasírovali jediný puk. Hostům tak na vítězství stačily pouhé dvě trefy, o obě se postaral druhý nejlepší střelec soutěže Vlastimil Dostálek.

První v pořadí je o dvě trefy s 19 zásahy kladenský Vítězslav Bílek, i on dnes mířil dvakrát přesně. Zvlášť jeho druhý gól, k němuž jej pasem přes celé hřiště vyzval David Stach, stál za to. Jihlava měla proti Kadani složitější práci a definitivně o svém úspěchu rozhodla až v předposlední minutě, kdy na rozdíl dvou branek zvýšil Jakub Flek.

Vedoucí duo odskočilo zbytku startovního pole, neboť naprázdno vyšla i čtvrtá Slavia. Pražané jako by se po dlouhé cestě do Havířova potřebovali nejdřív naplno rozhýbat a do zápasu vážně vkročili až v poslední třetině. To se jim povedlo smazat dva díly ze soupeřova vedení a během chvilky to bylo z jejich pohledu 3:4. Víc už však nezvládli, Havířov při jejich power play v poslední minutě přežil řadu šancí a pak do prázdné branky zásluhou Michala Sztefka rozhodl.

Výsledky:

České Budějovice - Přerov 1:2 (1:1, 0:1, 0:0), Havířov - Slavia Praha 5:3 (2:1, 1:0, 2:2), Litoměřice - Prostějov 5:2 (2:1, 0:1, 3:0), Šumperk - Kladno 1:6 (0:1, 1:2, 0:3), Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou 6:3 (2:1, 1:0, 3:2), Jihlava - Kadaň 7:5 (3:2, 2:0, 2:3), Most - Třebíč 2:6 (0:1, 1:4, 1:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články