Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bukač končí v hokejové Slavii, nesouhlasí s kroky vedení

Praha - Sportovní manažer Luděk Bukač mladší rezignoval na svou funkci v hokejové Slavii. Rozhodl se odejít v reakci na kroky vedení zastupovaného členem představenstva Vladimírem Pitterem, který minulý týden oznámil, že Pražané musí výrazně snížit náklady na tým. Bukač rovněž kritizoval rozhodnutí, aby sobotní prvoligový zápas na ledě Prostějova odehráli junioři.

"Jako sportovní manažer A mužstva dospělých, jsem došel k závěru, že za současné situace, kdy se naprostá většina hráčů potýká s nejistou budoucností, nejsem schopen toto mužstvo řídit a ovlivňovat tak, aby podávalo odpovídající sportovní výkony," uvedl Bukač v prohlášení.

"Nejsem oprávněn vyjadřovat se k finanční stránce. Mám ale mailovou korespondenci, kde mi bylo jasně stanoveno, za jakých podmínek dohrajeme sezonu vůči hráčům i realizačnímu týmu. Částku sdělovat nebudu, ale je jasně daná," uvedl Bukač v České televizi.

"Za těchto podmínek to hráči neakceptovali, stejně tak i realizační tým, který mi řekl, že za těchto podmínek odmítá dál pracovat. Ta opatření jsou tak drastická, že na ně nikdo nechtěl přistoupit," dodal Bukač.

Připomněl také, že od srpnového prohlášení v médiích o možném krachu Slavie hráči nemají možnost soustředit se pouze na hokej. "Ať už tam dal to prohlášení kdokoliv, hráči žijí od té doby v nejistotě," řekl Bukač.

Je nám líto, video expirovalo.
Pitter o stavu Slavie: Letošní sezonu 1. ligy určitě dohrajeme

Pozitivum ale spatřuje v tom, že i díky dobrým výsledkům je o hráče Pražanů zájem. "A relativně enormní. V tomto ohledu o ně strach nemám. Žádný z těch hráčů, s nimiž jsme mluvili, nechtěl Slavii opustit, ale momentálně je zájem o 16 hráčů; většinou z extraligy a také slovenské extraligy, o jednoho pak z první ligy," přiblížil Bukač.

Pitter v pátek oznámil, že se mu nepodařilo zajistit další sponzory a klub nebude schopen plnit své závazky vůči hráčům a bojovat o návrat do extraligy. Hokejisté na to reagovali prohlášením, že s jeho kroky nesouhlasí, a vyzvali vedení k rezignaci.

Následně všichni údajně onemocněli a neodcestovali do Prostějova, kde je nahradili junioři, kteří předtím hráli soutěžní utkání v Jihlavě. V prvoligovém zápase utrpěli debakl 0:13.

"V sobotu ráno jsem se ptal, kde jsou hráči, co se děje. Bylo mi sděleno, že někteří jdou k doktorovi. Řekl jsem, že počkáme do 12 hodin na to, kdo bude schopen hrát a kdo ne. Kontaktovat jsem doktora Vyskočila, který byl na operačním sále, pak mi řekl, že hráči dostali infuzi a podobně," přiblížil situaci Bukač.

"Jsem garantem sportovního a výchovného procesu pro rodiče mládežnických hráčů. Ze sportovního hlediska se mi příčí nechat hrát naše juniory dva zápasy během osmi hodin, z mého pohledu je to i za hranicí sportovní etiky. Nechci nést jakoukoliv zodpovědnost za zranění, k nimž může při takovémto zatížení dojít," řekl Bukač. Zároveň dodal, že s Pitterem až dosud spolupracoval bez problémů.

Připouští, že když přišel minulý rok do klubu, o vlastnické struktuře nic netušil. "Věděl jsem, že to řídí člen představenstva pan Pitter, a s tím jsem celou dobu spolupracoval. Letos jsem se dozvěděl, že spolumajitelem klubu je i pan Benýšek. Složil jsem mužstvo, ohledně finanční stránky, která není mou parketou, mě vždy informoval pan Pitter, co a jak. A já jsem podle toho reagoval," uvedl Bukač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články