Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Budějovice zvládly semifinále a poperou se o extraligu, Kladno vydolovalo výhru v Jihlavě

České Budějovice – Českobudějovický Motor potvrdil roli favorita a probojoval se do baráže o extraligu. Prvoligová sezona pro něj vyvrcholila na domácím ledě, když Jihočeši porazili Slavii v pátém semifinále 4:1 a stejným poměrem ovládli i celou sérii. V souboji mezi Jihlavou a Kladnem domácí Dukla nevyužila mečbol a Rytíři po výhře 2:1 snížili stav série na 2:3.

Slavící hokejisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

České Budějovice potvrdily roli vítěze základní části první ligy a se Slavií příliš práce neměly. Dnes ji porazily potřetí za sebou. Vedly už od 10. minuty, kdy přesilovku po pouhých šesti vteřinách využil dorážkou Slovinec Rok Pajič. Jinak to však byl zápas čtvrté útočné řady Jihočechů, která zařídila jejich následující dvě trefy.

Slávisté za stavu 1:3 ještě v závěru odvolali gólmana, avšak jejich vyřazení zpečetil někdejší hráč červenobílých Miloslav Čermák trefou do prázdné branky. Dvojnásobní vítězové extraligy z let 2003 a 2008 tak mají za sebou už druhý nezdařený pokus o návrat mezi elitu.

Už dřív do prolínací soutěže spadly nejhorší týmy extraligy Karlovy Vary a Pardubice. Baráž na dvanáct kol začne 28. března, dva účastníci příští sezony nejvyšší soutěže budou známi nejpozději 23. dubna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále České Budějovice - Slavia

Série mezi dalšími bývalými šampiony Jihlavou a Kladnem je daleko vyrovnanější. Už čtvrtý zápas z pěti skončil nejtěsnějším rozdílem a větší radost z toho dnes měli Rytíři. Na ledě Dukly potřebovali vyhrát, aby se udrželi ve hře, a zprvu se utkání nevyvíjelo podle jejich představ. Domácí se ujali vedení po ráně Patrika Danišovského už po 128 vteřinách hry.

Kladnu pomohly přesilovky. Po té první se vyloučený Josef Skořepa nestačil vrátit z trestné lavice, aby zabránil gólové teči Davida Tůmy, v polovině zápasu pak Dukla doplatila na špatné střídání.

V té chvíli už Jihlava hrála ve čtyřech a následnou dvojnásobnou výhodu proměnil ve vítězný gól po podobné akci a další teči Petr Tenkrát. Dukla pak v závěru vyšla naprázdno při hře šesti proti čtyřem, další šanci na potvrzení postupu bude mít ve středu v Kladně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále Jihlava - Kladno

Motor České Budějovice - Slavia Praha 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky: 10. Pajič, 31. Babka, 43. Škoda, 59. M. Čermák - 31. Jankovský. Rozhodčí: Wagner, Würtherle - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:3, navíc Mazanec - Bača oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6421. Konečný stav série: 4:1. 

Jihlava - Kladno 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky: 3. Danišovský - 10. D. Tůma, 33. Tenkrát. Rozhodčí: Bejček, Kopeček - Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. Diváci: 5075. Stav série: 3:2. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články