Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Buchtela rakovině srdce podlehl, bylo mu dvacet let

Dvacetiletý hokejový obránce Ondřej Buchtela zemřel. Bývalý reprezentant, jenž prošel všemi mládežnickými výběry, měl zhoubný nádor na srdci, který později zasáhl i obě plíce. O úmrtí informovala jeho přítelkyně na sociálních sítích.

Ondřej Buchtela
zdroj: ČTK autor: PR Piráti Chomutov

Zprávu o vzácném typu rakoviny se Buchtela dozvěděl od lékařů 14. května. Přestože se chtěl poprat s osudem, naděje na uzdravení byly mizivé. "Byl to nejhorší den v mém životě. Pořádnou léčbu nemám, nikdo neví co s tím. Sdělili mi, že je to na mně, že se můžu sám rozhodnout, jak a jestli chci pokračovat," přiznal později v rozhovoru pro iSport.cz.

Začátkem června Buchtela o vážné nemoci sám informoval veřejnost. Dočkal se ihned obrovské vlny podpory nejen z řad sportovců. Na transparentní účet nazvaný "Pomoc pro Ondru" přispěli například Jakub Voráček, David Krejčí, Tomáš Nosek, Petr Vampola a další. Prostřednictvím dražby se snažily pomoci také osobnosti jako Petr Čech, Dominik Hašek nebo Tomáš Plekanec. Částka na účtu vyšplhala přes 3,5 milionu korun.

"Život je občas nesmírně krutý," uvedl v tiskové zprávě prezident hokejového svazu Tomáš Král. "Vážné onemocnění, které u Ondřeje propuklo, vyvolalo obrovskou vlnu hokejové solidarity a z ohlasů, které jsme obdrželi, vím, že všichni na něj budeme vzpomínat jen v nejlepším. Jménem Českého hokeje chci vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině, nejbližším i kamarádům," dodal Král.

Rodák z Ústí nad Labem Buchtela působil od sezony 2013/2014 v Chomutově. V dresu Pirátů také okusil extraligu, v níž odehrál 27 utkání a připsal si gól a nahrávku. Loni se přesunul do Liberce, místo dresu Bílých Tygrů ale hájil barvy jejich farmářského týmu. Za prvoligové Benátky nad Jizerou odehrál v poslední sezoně 57 utkání a nasbíral 25 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články