Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav i Olomouc prohrály po samostatných nájezdech

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi přišli v první lize o sérii pěti výher, když v utkání 30. kola prohráli 1:2 po samostatných nájezdech v Kadani. V čele tabulky však stále mají osmibodový náskok před druhou Olomoucí, která rovněž prohrála 2:3 po nájezdech v Jihlavě.

Hokejisté Olomouce
zdroj: www.hc-olomouc.cz autor: Zdeněk Polák

V Kadani začali lépe domácí, ve 12. minutě je dostal do vedení Hafenrichter střelou z bezprostřední blízkosti nad lapačku brankáře Willa. Hosté pak přežili oslabení ve třech proti pěti a čtyři minuty před koncem srovnal Jindra od modré. V nájezdech selhal jen hostující Padělek a Jíra následně rozhodl o výhře Kadaně.

Také v Jihlavě musely o osudu utkání rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se dvakrát proti Halászovi prosadil Čachotský a zajistil Dukle bonusový bod do tabulky. Nájezdy rozhodovaly rovněž v Litoměřicích, kde domácí porazili 2:1 Havlíčkův Brod. Ten přitom v normální hrací době srovnal až minutu před koncem při hře bez brankáře. V nájezdech však domácí brankář Melicharčík nepustil za svá záda ani jeden pokus hostů a střelec Cingel rozhodl.

Most přijel do Hradce Králové v pozici jasného outsidera, v první třetině ale s domácím týmem držel krok a na jeho vedoucí gól mohl dokonce odpovědět z trestného střílení, které však Gengel neproměnil. Od druhé části už na ledě jasně vládli Královští lvi, soupeři nedali šanci a nakonec zvítězili vysoko 6:0. Využití tří přesilových her ze čtyř přineslo Benátkám nad Jizerou výhru 3:2 nad Pískem. Závěr zápasu byl ve znamení velkého tlaku Píseckých, kteří snížili na rozdíl jedné branky, avšak vyrovnávací gól vstřelili až po závěrečné siréně.

V Šumperku se odehrál souboj dvou týmů ze spodních pater tabulky, v němž domácí proti Berounu tahali za delší konec. Hodně jim pomohl gól Červenky ve vlastním oslabení, klíčová pak byla druhá třetina, ve které se prosadili Hulva a Cink a pomohli domácím k vedení 3:0. Ve třetí třetině pak sice hosté snížili, ale po bleskové odpovědi na 4:1 si pak Šumperk již zápas pohlídal.

Přestřelka se odehrála v Třebíči, kde domácí podlehli Ústí nad Labem 4:5 po prodloužení. Hosté vedli už 2:0, ale pak domácí během dvaatřiceti sekund vyrovnali a chvíli po polovině zápasu šli po Ranglově přesilovkové brance do vedení. Lvi ale dokázali odpovědět, a tak zápas dospěl až do prodloužení. V jeho čtvrté minutě využil přesilovku Poživil a druhý bod se stěhoval na sever Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články