Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Benátky nad Jizerou jsou ve čtvrtfinále, Ústí podruhé udolalo Kadaň

Praha - Hokejisté Benátek nad Jizerou si zajistili v nejrychlejší možné době postup z předkola play-off do čtvrtfinále první ligy. Po dvou výhrách na ledě Litoměřic dosáhli na účast mezi nejlepší osmičkou po domácím vítězství 3:1, sérii ovládli 3:0 na zápasy. V souboji mezi Ústím nad Labem a Kadaní dnes domácí Slovan vyhrál 4:0 a ujal se vedení 2:1 na utkání. 

Utkání Litoměřice - Benátky nad Jizerou
zdroj: isifa/MAFRA autor: Ondřej Bičiště

V Benátkách nad Jizerou padly všechny branky v úvodní třetině. Ve čtvrté minutě se radovali domácí, když gólmana Tomáše Krále překonal Adam Dlouhý. Vzápětí vyrovnal Sebastián Gorčík, ale v 16. minutě rozhodl v přesilové hře Vít Jonák. Gólman Vítek Vaněček už neinkasoval a Středočeši se mohou těšit na čtvrtfinálové boje.

Na jméno soupeře si ještě Benátky musí počkat. V případě, že druhým postupujícím z předkola bude Ústí nad Labem, narazí Benátky na druhé České Budějovice. Pokud otočí sérii Kadaň, čeká tým trenéra Milana Černého souboj s vítězem základní části Chomutovem.

Ústí nad Labem se podruhé v sérii ujalo vedení. Slovan dostal už v úvodní třetině do dvoubrankového vedení David Tůma, který se v šesté i ve 14. minutě prosadil v přesilovce. Na začátku druhého dějství zvýšil Patrik Poulíček a gólmana Václava Moučku nahradil Tomáš Maštalířský. Toho ještě překonal ve druhé třetině Ondřej Smetana. Ústecký gólman Michael Petrásek udržel podruhé v předkole čisté konto.

Benátky nad Jizerou - Litoměřice 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) Branky: 16. a 59. Jonák, 4. A. Dlouhý - 7. Gorčík. Rozhodčí: Škrobák, Zubzanda - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:4, navíc Kalla (Litoměřice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 506. Konečný stav série: 3:0.

Ústí nad Labem - Kadaň 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) Branky: 6. a 14. D. Tůma, 23. Poulíček, 40. Smetana. Rozhodčí: Petružálek, Würtherle - Jílek, Šperl. Vyloučení: 7:7, navíc Jíra (Kadaň) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 3128. Stav série: 2:1. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články