Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Zubří zlomilo karvinský komplex a ve finále má první bod

Zubří (Vsetínsko) - V prvním finálovém utkání házenkářské extraligy porazili hráči Zubří Karvinou 26:23 a v sérii na tři výhry se ujali vedení. Valaši proti úřadujícímu mistrovi lépe zvládli koncovku zápasu a zlomili svůj dlouholetý komplex ze soupeře, se kterým v play-off prohráli dvacetkrát v řadě. Významně k tomu deseti góly pomohl Stržínek. Druhý zápas se bude hrát v Karviné ve čtvrtek od 17:30.

Hosté sice měli první střelecké slovo, ale jinak byl nástup jasně v režii Valachů. Zubří fantasticky, na hranici povoleného důrazu bránilo a hlavně střelbou ze spojek otočilo rychle stav z 0:1 na 5:1. Domácí však v takovém nasazení snad ani nemohli vydržet. Došly jim síly i munice a Karviná toho využila. V závěru poločasu nasadila k velkému obratu: Během pěti minut dala šest gólů v řadě a ve 27. minutě vedla už dokonce 14:10.

Na nohy pomohla týmu Zubří pauza, v níž kouč Kekrt obnovil mechanismy úspěšného výkonu z první půlky. Valaši se vrátili k neprostupné defenzivě, která Karviné znovu jedenáct minut nedovolila dát gól, a domácí skóre přetočili na 17:14. Baník ještě stihl srovnat, ale za kratší konec tahal v závěru.

Stržínka s Hrstkou ze Zubří ve vypjatých momentech brali odpovědnost na sebe a dávali důležité branky. Za stavu 25:22 čtyři minuty před koncem bylo jasné, že série dvaceti výher Karviné nad Zubřím v play-off je u konce.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články