Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Znovu velké drama. Plzeň uspěla v sedmičkách a ve finále vede

Zatímco o bronzových medailích je už rozhodnuto, raduje se z nich Dukla, o to nejdůležitější se stále bojuje. A to velmi urputně. Ve třetím finále uspěla opět až v sedmimetrových hodech Plzeň, Karvinou porazila v duelu, který v normální hrací době skončil 20:20. Západočeši mohou slavit titul v úterý na domácí palubovce. Přímý přenos opět nabídne web ctsport.cz.

Utkání Plzeň - Karviná
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Sedmimetrové hody rozhodly už druhý duel, série je nadmíru vyronaná. "Nechci to zakřiknout, ale na sedmičky se poctivě připravujeme. Máme dva velmi dobré gólmany, kteří se pohybují v širším kádru reprezentace. Sedmičky zvládají výborně. Pevně věřím, že pakliže to ještě nastane, vydrží jim to," řekl plzeňský trenér a bývalý reprezentační gólman Petr Štochl.

"Neproměnili jsme pár šancí a došlo to šťastně pro nás až na sedmičky. Bohužel tam nemáme takové zkušenosti a prohráli jsme to," dodal karvinský kouč Michal Brůna.

Plzeňští jsou krok od toho, aby získali druhý titul po sobě. Před dvěma lety ve finále rovněž porazili Karvinou, o rok dříve se naopak radovali Slezané. Vloni se soutěž kvůli pandemii koronaviru nedohrála.

Na rozdíl od prvních dvou zápasů se tentokrát v Karviné hrála defenzivnější házená s řadou technických chyb. Hosté v úvodu vedli 2:0 a Slezané poprvé skórovali až v šesté minutě. V dalším průběhu úvodního dějství domácí otočili stav a sami odskočili do dvougólového náskoku, Škvařil ale těsně před pauzou snížil.

Od 40. minuty Karvinští osm minut střelecky mlčeli a hosté toho po sérii čtyř branek využili k obratu. Západočeši chvíli drželi tříbrankový náskok, ale pak o něj přišli. V 55. minutě srovnal český reprezentant Vojtěch Patzel.

Plzeňští přesto měli závěr lépe rozehraný a mohli rozhodnout už v základní hrací době. Domácí Solák ale v poslední minutě při signalizované pasivitě z těžké pozice střelou do horního rohu srovnal, a na opačné straně naopak pár sekund před koncem Škvařil těsně minul.

Za stavu 20:20 musely o vítězi stejně jako v druhém duelu rozhodnout sedmičky, které Západočeši vyhráli nad Karvinou v play-off už počtvrté za poslední tři roky. Domácí Nantl a Růža pálili pouze do tyče, zatímco všichni čtyři plzeňští exekutoři uspěli.

HCB Karviná - Talent tým Plzeňského kraje 20:20 (10:9), sedmimetrové hody 2:4

Nejvíce branek: V. Patzel 6/1, Solák 6, Nedoma 4 - Škvařil 7/1, Douda 4/1, Tonar 3/2, Nejdl 3. Rozhodčí: Kavulič, Pavlát. Vyloučení: 2:4. Diváci: omezený počet. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články