Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Naděje na čtvrtfinále zmrazili Španělé, pro Němce skončí MS nejspíš blamáží

Neúprosný formát. Už ve druhém dni osmifinálových skupin mistrovství světa přichází šok pro házenkářskou velmoc. Němci po Maďarsku nestačili ani na Španělsko (28:32) a dost možná ztratili šanci na postup z "main round" skupiny I do čtvrtfinále. Japonci další překvapení na turnaji nezařídili a s Argentinou padli 24:28. Další favorité také nezaváhali. Maďaři o šest branek porazili Brazilce, Chorvaté dokonce o deset Bahrajn a Dánové o devět gólů Katar.

Je nám líto, video expirovalo.
Španělsko - Německo

Zní to podivně, přesto je tvrzení, že Německo porazilo ze čtyř utkání na MS pouze outsidera Uruguay, realitou. Svěřenci věhlasného kouče Alfreda Gíslasona poslali v důležitém zápase se Španělskem porážkou 28:32 šance na čtvrtfinále do roviny teorie.

Německo si připsalo už jen kontumační výhru 10:0 nad Kapverdami, které z turnaje odstoupily z důvodu nákazy covidem-19. Následně v základní skupině padli s Maďarskem a dnes s La Rojou.

V poločase vedli Španělé o tři góly 16:13. Ve druhém poločase zase vedli o tři branky Němci, ale koncovku si pohlídali úřadující mistři Evropy. I díky tomu, že skvěle uhlídali německou hvězdu Uwe Gensheimera, jenž se dostal jen ke čtyřem střelám a tři proměnil.

Dánsko zatím prochází šampionátem s bravurou, vyhrálo všechny čtyři duely. Proti Kataru uspělo rozdílem devíti branek, a to ještě bylo vítězství s dosud nejmenším rozdílem na šampionátu v Egyptě. Mikkel Hansen opět nadchl střelou po vypršení časového limitu, jako už několikrát v kariéře.

Zahrával standardní situaci proti katarskému čtyřbloku, který umně obstřelil. Napodobil parádní ránu z letních olympijských her v Pekingu v roce 2008, kde rozhodl utkání s Ruskem.

Argentinci nedopustili další překvapení z dílny Japonců

Zatímco Japonci v Egyptě spíš sbírají zkušenosti pro letní Hry v Tokiu, Argentinci stále drží naději na postup do čtvrtfinále. Utkání kontrolovali a ještě pošetřili na pár minut i opory. Čtyřbrankový rozdíl byl jak v poločase, tak na konci zápasu. Chorvaté po dvou letech opět na MS deklasovali Barhajn. V roce 2019 to bylo 32:20, nyní 28:18. Křídelník Zlatko Horvat zacílil osmkrát.

Uruguay je ve skupině I za jasného outsidera, což potvrdila i proti rozjetým Polákům, když padla o propastných čtrnáct branek. Stoprocentní úspěšnost a osm gólů zapsal Arkadiusz Moryto.

Maďaři v Egyptě ukazují naplno svou sílu. Opírají se o robustní hráče a především na pivotu úřaduje Bence Bánhidi. Proti Brazílii nedali pochyb o svém vítězství 29:23. Nepříjemný moment se odehrál na straně Brazilců, když si José Toledo vážně poranil koleno a nejspíš na turnaji končí.

Mistrovství světa házenkářů - osmifinálové skupiny:

Skupina I:

Uruguay - Polsko 16:30 (9:14), Maďarsko - Brazílie 29:23 (16:11), Španělsko - Německo 32:28 (16:13).

Skupina II:

Japonsko - Argentina 24:28 (13:17), Chorvatsko - Bahrajn 28:18 (13:8), Dánsko - Katar 32:23 (17:12).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články