Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Španělé udolali v dramatu Poláky, Japonci Katar řádně potrápili

Španělští házenkáři zvládli na mistrovství světa velké drama se srdnatými Poláky a zvítězili těsným rozdílem 27:26. Japonci sahali po úvodní remíze s Chorvatskem po dalším překvapení. S Katarem se dlouho o výsledek přetahovali, utkání nakonec ztratili v samotné koncovce a prohráli 29:31. Chorvaté napravili úvodní zaváhání a výhrou nad Angolou 28:20 si podobně jako Katar zajistili postup. Ten slaví také Argentina, která porazila Bahrajn 24:21. Brazílie zachránila remízu 32:32 s Tuniskem na poslední chvíli. Stoprocentní zůstávají Dánové i Maďaři. Zápas Německa s Kapverdami byl kvůli koronavirové nákaze kontumován ve prospěch evropského celku. Přímé přenosy z MS vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Utkání Katar - Japonsko
zdroj: Reuters

Španělé nebyli v lichotivé situaci. Na úvod šampionátu klopýtli a ztratili body po remíze s Brazilci. S Polskem museli uspět. Po většinu zápasu vedli, na začátku druhého poločasu i o pět branek, ale Poláci se nevzdávali a dokázali několikrát srovnat krok. V brance navíc čaroval Adam Morawski. Závěrečné minuty si už ale favorit pohlídal.

Tunisko bylo velmi blízko cenného vítězství, ale Brazílie ukázala, jak nevyzpytatelná dokáže být házená. Když Amine Darmoul 45 sekund před koncem zápasu zvýšil na rozdíl dvou branek, zdálo se být hotovo. V čase 59:52 však bylo srovnáno. Tunisané ztratili míč a úplně volný Guilherme Torriani měl z křídla snadnou úlohu.

Poslední zoufalá střela Tunisana Anouarana Ben Abdallaha v poslední vteřině a... Míč se odráží od břevna na brankovou čáru. Afričané slaví, ale rozhodčí se jde poradit s videem. Po několika desítkách sekund rozpažuje a naopak Brazilci propukají v jásot. Po remíze se Španěly si připsali další bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Obrovské emoce na závěr. Tunisku chyběly k výhře centimetry

Katařané hráli proti Japonsku bez své hvězdy Rafaela da Costy Capoeteho, ale znamenitě ho nahradil další kubánský rodák Frankis Carol Marzo, který se proti Japonsku blýskl 11 góly. Vyšly mu hlavně začátky obou poločasů.

Japonci po první polovině zápasu dokonce vedli, Katar vývoj otočil, ale Japonci se šestigólovou šňůrou opět na favorita dotáhli. Japonci měli minutu a půl před koncem možnost srovnat, ale vystřídavší gólman Kataru Danijel Šarič lapil sedmičku Jutovi Agariemu.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatická koncovka zápasu Katar - Japonsko

Německo si zajistilo postup bez boje

Utkání Kapverd s Německem bylo kvůli koronaviru v africkém týmu odvoláno. Němcům tak připadla bez boje kontumační výhra 10:0 a po druhém vítězství mají jistý postup ze skupiny.

Zrušení zápasu bylo pravděpodobné už v sobotu, kdy bylo jasné, že Kapverdy nemají kvůli výskytu covidu-19 v týmu dostatečný počet hráčů k utkání. Nováčkovi na světové scéně zbylo devět hráčů s negativním testem, k sehrání zápasu je potřeba deset hráčů včetně jednoho brankáře.

Kapverdy prohrály úvodní duel na turnaji v pátek s Maďarskem 27:34, a navzdory druhé porážce ještě vyřazeny nejsou. Pokud se jim podaří tým doplnit dodatečnými hráči z původního širšího výběru, kteří budou mít po příletu do Egypta negativní výsledek PCR testu, budou moci v úterý nastoupit k třetímu duelu ve skupině proti Uruguayi. Do další fáze postupují z čtyřčlenných skupin tři mužstva.

Výsledky MS házenkářů

Skupina A (Gíza):

Kapverdy - Německo 0:10 kontumačně,

Maďarsko - Uruguay 44:18 (16:8).

Skupina B (Káhira):

Tunisko - Brazílie 32:32 (20:16),

Polsko - Španělsko 26:27 (11:14).

Skupina C (Alexandrie):

Katar - Japonsko 31:29 (15:16),

Angola - Chorvatsko 20:28 (11:12).

Skupina D (Káhira):

Argentina - Bahrajn 24:21 (12:10),

Kongo - Dánsko 19:39 (10:23).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články