Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Španělští házenkáři jdou po dramatu na Dánsko, Francouze čeká v semifinále Švédsko

Dánští házenkáři deklasovali ve čtvrtfinále mistrovství světa Maďarsko 40:23 a dál mají šanci vyhrát šampionát potřetí za sebou. V pátečním semifinále se obhájci titulu utkají se Španělskem, které až po druhém prodloužení porazilo norský výběr 35:34. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Švédové a olympijští vítězové Francouzi. Přímé přenosy semifinále sledujte v pátek na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Dánští házenkáři snadno zvládli čtvrtfinále MS, postoupili i Španělé

Dánové ve Stockholmu už v poločase vedli o devět branek. Jejich nejlepším střelcem byl s devíti góly Mathias Gidsel, osmkrát skóroval Simon Bogetoft Pytlick.

V Gdaňsku naopak rozhodlo o postupujícím mužstvu až druhé prodloužení. Španělé, kteří mají medaile z posledních OH, MS i ME, zachránili v normální hrací době remízu gólem Alexe Dujšebajeva v poslední vteřině. Týž hráč pak rozhodl i druhou nastavenou desetiminutovku.

Spolupořadatel šampionátu Švédsko prohrávalo s Egyptem jen v úvodu, pak už mistři Evropy pevně kráčeli za postupem. Naopak Francouzi zlomili odpor německých házenkářů až v závěru.

MS házenkářů v Polsku a Švédsku - čtvrtfinále:

Norsko - Španělsko 34:35 po druhém prodl. (29:29, 25:25, 13:12), Dánsko - Maďarsko 40:23 (21:12), Francie - Německo 35:28 (16:16), Švédsko - Egypt 26:22 (14:9).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články