Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň měla lepší nervy a v sedmičkových hodech finále vyrovnala

Sny plzeňských házenkářů o titulu žijí. Čtvrtý finálový duel s Karvinou putoval za stavu 29:29 až k sedmičkovým hodům, v nichž Plzeň ukázala lepší nervy a srovnala stav série na 2:2 na zápasy.

V normální hrací době skončil duel 29:29, Západočeši pak proměnili všech šest sedmiček, zatímco karvinského Jana Užeka vychytal Filip Herajt. Plzeňští vítězové základní části vrátili domácí výhodu na svoji stranu, rozhodne se v jejich hale.

"Je to finálová série, jak má být. Drama do poslední vteřiny. Musím ale přiznat, že dnes jsme byli šťastnější. Jsme rádi, že sérii vracíme do Plzně, a já osobně doufám v krásné zakončení série," řekl plzeňský trenér Michal Tonar. "Hráče jsem speciálně motivovat nemusel. My jsme hned po té domácí porážce (22:29) věděli, že s tolika neproměněnými šancemi se vyhrát nedá, a dnes jsme to díkybohu nezopakovali," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští házenkáři zdramatizovali finále proti Karviné

Karvinští házenkáři v prvním poločase promarnili třígólové vedení, protože od stavu 9:12 pětkrát za sebou inkasovali, a o přestávce byli o gól vpředu hosté. Talent už ve druhém poločase obhájce titulu do vedení nepustil a deset minut před koncem se zdálo být rozhodnuto, protože hosté vedli už 26:22. Domácí ale po oddechovém čase a v bouřlivé atmosféře dokázali vyrovnat na 27:27 a pak ještě dvakrát zlikvidovali plzeňské vedení.

Musely tak rozhodnout sedmičky, v nichž jako druzí házející hosté pokaždé odpověděli na gól soupeře. Hned v první dodatečné sérii po změně pořadí střelců ale Užek nenapodobil plzeňského Milana Ivančeva. Přestože Západočeši v základní hrací době neukončili čtyřleté čekání na vítězství v Karviné, mečbol odvrátili a udrželi šanci na návrat na extraligový trůn.

Karviná - Plzeň 29:29 (13:14), sedmimetrové hody 5:6

Nejvíce branek: Monczka 11/1, Chudoba 8/2, Solák 6/2 - M. Tonar 8/3, Vinkelhöfer a Douda oba 6/1. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články