Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Házenkářky mají v Chebu druhou výhru, porazily polské béčko

České házenkářky hrály na turnaji O štít města Chebu s Polskem a zvítězily 31:22. Přidaly tak druhou výhru poté, co na úvod ve čtvrtek porazily Švýcarsko 35:30. Reprezentační B tým Polska má naopak druhou porážku, když v úvodním utkání prohrál s Rakouskem vysoko 19:29. Rakušanky podlehly Švýcarsku 23:27.

Veronika Malá
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Svěřenkyně trenéra Jana Bašného zakončí 46. ročník tradičního klání na západě Čech sobotním duelem s Rakouskem a jsou velmi blízko k celkovému prvenství.

Jelikož český celek stejně jako další tři účastníci turnaje nestartuje na prosincovém světovém šampionátu a další soutěžní zápasy odehraje až na konci března, může kouč Bašný využít chebské klání ke zkoušení hráček.

Volno z opor mají například kapitánka Korešová, v minulosti hrající pod dívčím jménem Luzumová, brankářka Satrapová či Knedlíková, naopak do týmu se dostaly i některé juniorky.

Oproti čtvrtečnímu zahajovacímu duelu český trenér mírně promíchal sestavu a jeho svěřenkyně proti Polsku, za které nastoupily hlavně hráčky širšího kádru, od úvodu jasně dominovaly. "Před zápasem jsme si dali za úkol zlepšit obranu, aby nedošlo k tomu co včera, kdy jsme dostali 18 gólů v první půli. Hráčky byly soustředěné a snažily se tento cíl naplnit," uvedl v tiskové zprávě Bašný.

Domácí tým zaskočil soupeře rychlým nástupem, vstřelil úvodní tři branky a po trefě Jeřábkové ve 14. minutě vedl už 8:3. Do kabin šel favorit s náskokem 14:8 a také po pauze režíroval hru. Po necelých deseti minutách druhé půle Češky odskočily už na dvouciferný náskok a závěr s přehledem kontrolovaly.

"Dnešní soupeř byl slabší než včera, ale i takové zápasy jsou pro nás důležité. Větší prostor dostaly hráčky, které mají během kvalifikace méně času na hřišti, a to je i cílem tohoto turnaje," uvedl Bašný. "Zítra budeme chtít ještě zkvalitnit obranu, měli jsme nějaké problémy s pokrýváním pivota. Ale každý soupeř je jiný. Uvidíme, jak na nás Rakušanky budou hrát, určitě budou rychlejší," přemítal Bašný.

Výsledky turnaje O štít města Chebu:

Česko - Polsko B 31:22 (14:8)

Sestava ČR: Mučková, Kudláčková, Řezáčová - Smetková, Ryšánková, Konečná, Mika, Kvášová, Polášková, Kordovská, Jungová, Pokorná, Andrýsková, Mikulášková, Hurychová, Šustková, A. Franková, Zachová, Jeřábková, Malá.

Švýcarsko - Rakousko 27:23 (9:10)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články