Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zdráhala: Postup není ztracený. Ale bude to těžké

Dauhá Po porážce s Egyptem je šance českých házenkářů na postup už mizivá. Přesto nechtějí skládat zbraně. Ondřej Zdráhala po utkání litoval nevyužitých šancí, které tým stály lepší výsledek. I tak ale po třech porážkách věří, že šance na postup ještě není zcela ztracená.

Čeští házenkáři
zdroj: Pavel Lebeda/chf.cz

Zdráhala litoval, že český tým nedokázal Egypt dostat více pod tlak a v podstatě celý zápas dotahoval. "Věděli jsme, že pokud budou vepředu, bude to těžké a jejich fanoušci je poženou. Samozřejmě, že jim pomohli, ale jakmile jsme dotáhli, fanoušci ztichli. Naše šance byla, že se jim urveme na dva tři góly a oni ztratí sebevědomí. Mančaft Egypta je buď nahoře, nebo dole. Bohužel byli ve druhé půli nahoře," posteskl si Zdráhala.

  • "Neproměnili jsme spoustu šancí z trháků, udělali jsme nějaké chyby a v závěru jsme to nezvládli. Postup ještě není úplně ztracený, teoretická šance je, ale bude to těžké. Musíme zabojovat proti Islandu a samozřejmě vyhrát s Alžírskem," řekl Zdráhala.

Reprezentanti na startu druhé půle třemi góly srovnali skóre, ale ani jednou nevyužili šanci dostat se do vedení. "Po přestávce jsme to během dvou minut stáhli na remízu. Bohužel oni se pak dostali nahoru a spadlo jim tam úplně všechno," řekl Zdráhala. Za stavu 14:14 pak sám házel sedmičku, ale skvělý egyptský gólman Karim Handauí ho vychytal. "Viděl jsem na něm, že si není jistý, šel dolů a vůbec si to nedokážu vysvětlit. Ještě mi nikdo takhle nechytil sedmičku, tu ruku snad zapomněl, vůbec nevím, jak se to stalo. Z mé strany jsem to hodil nejlíp, jak jsem mohl," mínil Zdráhala. 

Mrzí ho, že český tým na šampionátu zatím nepředvádí výkony, jaké by si představoval. "Máme obrovské rezervy. Myslím, že můžeme hrát daleko líp. Bohužel je to i o sebevědomí a to nám samozřejmě schází. Prohráli jsme dvakrát s Němci v přípravě, na turnaji třikrát. Je těžké se vrátit, ale uděláme pro to všechno. Musíme zabojovat," dodal Zdráhala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články