Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zdráhala: Bylo těžké překousnout zklamání, ale Prezidentský pohár chceme získat

Dauhá - Ondřej Zdráhala si po vítězném utkání s Ruskem cenil toho, že se týmu povedlo překousnout zklamání ze skupinového vyřazení. Házenkáři Rusko porazili 32:30 a právě Zdráhala k tomu přispěl osmi brankami. Reprezentace se nyní střetne s Běloruskem v druhém utkání Prezidentského poháru o konečné 17. místo na turnaji.

Čeští házenkáři
zdroj: Pavel Lebeda/chf.cz

"Bylo to pro každého docela těžké překousnout zklamání, že nejsme v osmifinále, i když jsme vyhráli dvě utkání ve skupině. Jako celý mančaft jsme našli motivaci, chceme ten Prezidentský pohár získat a udělali jsme první krok," řekl Zdráhala. 

Český celek proti Rusku potvrdil vzrůstající výkon a navázal na předchozí dvě výhry s Islandem a Alžírskem. "Chtěli jsme potvrdit trend zlepšení a jsem rád za vítězství. Soupeř byl velice kvalitní, ale myslím, že po celých 60 minut jsme udrželi potřebnou koncentraci. Možná jsme mohli hrát ještě trošku lépe, ale já jsem spokojený," doplnil jednatřicetiletý hráč.

Nečekal, že Rusové nepostoupí ze skupiny a budou hrát jen zápasy o 17. až 20. místo. "Asi je pro všechny docela překvapení, že tady o sedmnácté místo hrajeme zrovna proti takhle silnému soupeři. Jsme rádi za takový těžký zápas, je dobře, že nehrajeme proti nějakým outsiderům, ale soupeřům ze širší evropské špičky. Výhra nad Rusy dodává to sebevědomí," pochvaloval si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články