Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zápas o naději. Házenkáři musí na MS porazit Island

Dauhá - Čeští házenkáři sehrají na světovém šampionátu v Kataru předposlední utkání v základní skupině. Reprezentanti v Dauhá změří síly s favorizovaným Islandem a po třech úvodních porážkách s Francií, Švédskem a Egyptem je udrží ve hře o postup jedině vítězství. V případě bodové ztráty už před závěrečným zápasem skupiny s Alžírskem bude jasné, že si zahrají jen Prezidentský pohár o konečné 17. až 24. místo. Přímý přenos sledujte od 18:45 na ČT sport a našem webu.

Filip Jícha v utkání s Egyptem
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Češi v úterý v důležitém utkání podlehli Egyptu 24:27 a postupové vyhlídky jim následně ještě víc zkomplikovala remíza Islandu s olympijskými šampiony z Francie. Pokud Seveřané v posledním duelu skupiny porazí Egypt, národnímu celku nebudou stačit k účasti ve vyřazovacích bojích ani dvě výhry. "Remíza Islandu nám tu cestu trochu znepříjemnila, ale teoreticky pořád šanci na postup máme," řekl křídelní hráč Jakub Hrstka.

Jakub Hrstka: "Do těch posledních dvou zápasů budeme muset jít ještě víc koncentrovaní. S Islandem to bude buď vše, nebo nic. Musíme se dát psychicky dohromady. Každý si je vědom, že jde o všechno, a podle toho ten zápas bude i vypadat."

Češi se potřebují hlavně oklepat z prohry s Egyptem. "Samozřejmě žádná porážka tomu nepomáhá, když ty výsledky nejsou a vidíme, že máme velké rezervy. Teď je důležité, abychom co nejvíc zlepšili to, v čem jsme schopni se zlepšit hned. Určitě disciplína, vracení se do obrany nebo jakým prostorem běhat," podotkl jeden z dvojice trenérů Jan Filip.

Jeho tým půjde do zápasu jako outsider. Island sice původně na šampionát nepostoupil, ale místo kontroverzně vyřazených Spojených arabských emirátů se nakonec do Kataru přece jen dostal. K největším oporám stříbrného celku z předminulých Olympijských her patří Aron Pálmarsson, spoluhráč českého kapitána Filipa Jíchy z Kielu.

"Čeká nás opět skandinávská házená, ovšem trochu jiná než švédská. Island tady má velmi zkušený tým, vždyť všichni hráči působili nebo ještě působí v německé bundeslize. Abychom uspěli, budeme muset podat nadstandardní výkon," řekl český kouč. Kvůli problémům s nohou nenastoupí lovosické křídlo Jiří Motl, který možná už do zbytku šampionátu nezasáhne.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články