Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Z Německa si házenkářky Mostu odvezly nejtvrdší porážku v EHF Poháru

Házenkářky Mostu utrpěly v 5. kole Poháru EHF dosud nejtěžší porážku v soutěži a s německým týmem Thüringer HC prohrály vysoko 24:40. I na pátý pokus tak bodově vyšly naprázdno. Změnit to budou moci ještě v posledním zápase s Debrecínem, jinak soutěž opustí s nulovým ziskem.

Borovská z Baníku Most v souboji se soupeřkami
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Thüringer HC jako suverénní lídr skupiny A vyhrál už první poločas o deset gólů. Severočešky, jež do zápasu vstupovaly v pozitivní náladě po interligovém vítězství na palubovce slovenského mistra Michalovců, sice po změně stran zdvojnásobily svoji produktivitu, ale i přes nastřílených 16 gólů drtivou porážku neodvrátily.

Německý tým dominoval i bez kapitánky české reprezentace Ivety Korešové, která byla s devíti góly nejlepší střelkyní prvního vzájemného zápasu na začátku ledna v Mostě. Při její absenci, zaviněné zraněním ramene, ovládla střelecké statistiky Emily Bölková, autorka sedmi branek. V mosteckém celku skórovala pětkrát křídelní hráčka Adéla Stříšková.

Baník Most i v pátém utkání ve skupině A inkasoval přes třicet gólů, ale poprvé jich dostal 40. Premiérová je také porážka dvouciferným rozdílem. České mistryně uzavírají tabulku nadále bez bodového zisku a za týden se rozloučí s Pohárem EHF duelem s Debrecínem na domácí půdě.

Výsledky 5. kola skupiny A Poháru EHF házenkářek:

Skupina A:

Thüringer HC (Něm.) - Baník Most 40:24 (18:8)

Nejvíce branek: Bölková 7, Schmelzerová, Stolleová a Scheffknechtová po 5 - Stříšková 5, Šustková, Šípová a K. Kostelná po 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články