Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z dorostenky strážkyní hvězd. Mikulášková se rozkoukává na ME

Ještě počátkem týdne hrála dorosteneckou ligu. Nyní se na hrací ploše potká s nejlepšími hráčkami světa. Osmnáctiletá házenkářka Veronika Mikulášková se v duelu s Rumunkami starala o bránění nejlepší hráčky světa Cristiny Neaguové. "Byl to velký zážitek," řekla Mikulášková po duelu, který Češky prohrály 28:31.

Veronika Mikulášková
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Obranu Mikuláškové proti Neaguové tým trénoval. "Nečekala jsem ale, že tu šanci dostanu tak brzy," připustila Mikulášková. S nejlepší hráčkou světa se nemazala a několikrát jí dala do těla. Vysloužila si za to dokonce dvouminutové vyloučení. "Byl to velký zážitek ji hlídat, ale svoji práci jsem neodvedla stoprocentně dobře. Je strašně poznat, jak je vyzrálá, jaké má zkušenosti a sílu. Je to světová hvězda," konstatovala Mikulášková.

Počátkem týdne přitom ještě hrála dorosteneckou ligu v domácím utkání Mostu s Ivančicemi. "V dorostenecké lize na tom hráčky nejsou silově tak dobře a můžeme se sobě rovnat. Tady na mistrovství jsou hráčky strašně chytré, umí předvídat, a když tam vidí někoho mladého jako já, umí toho i patřičně využít. Ten rozdíl je opravdu velký," řekla Mikulášková.

Šance dostat se na hřiště si váží. "Pro mě je obrovská čest, že tady můžu být. Myslím, že tím mohu získat mnoho zkušeností do budoucí kariéry, takže si toho vážím," řekla mostecká spojka. "Holky mě vzaly mezi sebe ve smyslu, že jsem jedna z nich. Jsou hodné. Hráčky jako Luzumová jsou pro mě idoly. Normálně je sleduju v televizi a donedávna se mi ani nesnilo o tom, že se s nimi budu moct bavit a vezmou mě mezi sebe," dodala Mikulášková.

Češky si na úvod prohrou s Rumunskem zkomplikovaly cestu za postupem. Musí proto bodovat v dalších zápasech s Norskem a Německem. Němky sice vyhrály nad norskými obhájkyněmi titulu, ale pokud je porazí Rumunsko a Češky prohrají s Norskem, o postupu Česka, nebo Německa rozhodne vzájemný zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky na úvod ME podlehly Rumunsku 28:31
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články