Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Z Běloruska mezi bundesligové hvězdy. Horák opustí Brest a zamíří za Jíchou do Kielu

V dresu hvězdného Kielu se zase jednou objeví český reprezentant. Do týmu trojnásobného vítěze Ligy mistrů míří Pavel Horák, který po dvou letech končí v běloruském Brestu. Při návratu do německé Bundesligy bude pracovat pod vedením asistenta trenéra Filipa Jíchy. Šestatřicetiletý obranář podepsal smlouvu na jeden rok.

Pavel Horák
zdroj: Reuters autor: Antonio Bronic

"Pavel je posila, kterou jsme hledali. Náš tým může těžit z jeho zkušeností, pomůže nám v obraně a umí být platný také v útoku," uvedl sportovní ředitel Kielu Viktor Szilagyi.

Horák se vrátí do Bundesligy po dvou letech. V Německu působil od roku 2006, kdy z Karviné odešel do druholigového Ahlenu, poté vystřídal Frisch Auf Göppingen, Füchse Berlín a Erlangen. S blížícím se závěrem kariéry ho čeká angažmá v nejslavnějším německém klubu, který má na kontě rekordních 20 titulů.

"Budu tvrdě pracovat, abych naplnil očekávání klubu. A těším se na návrat do nejsilnější ligy světa," uvedl Horák, který má na kontě 118 zápasů za českou reprezentaci. Další dva si připíše v nadcházejícím dvojutkání evropské kvalifikace s Běloruskem, kde bude do konce sezony působit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články