Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vyzývací pohár uvidí střet českých soků. Čtvrtfinále svede dohromady pražskou Duklu a Karvinou

Los házenkářského Vyzývacího poháru svedl pro čtvrtfinále dohromady Duklu Praha a Karvinou. V semifinále prestižního turnaje tak nebude chybět český zástupce. Úvodní čtvrtfinále v Karviné se uskuteční o předposledním březnovém víkendu, pražská odveta o týden později.

Karvinští byli rádi, že se jim splnilo přání. "Duklu jsme chtěli, už vzhledem k nedávným výsledkům. Jsme na ni nažhavení. Z hlediska výkonnosti to byl jeden z nejpřijatelnějších soupeřů, z hlediska ekonomického pak ten vůbec nejpřijatelnější. Navíc do Prahy určitě vycestujeme s našimi fanoušky, což by třeba do Ruska nebo Rumunska byl problém," uvedl na svazovém webu Michal Brůna.

"Ano, Duklu jsme si přáli, protože je finančně nejvýhodnější, akorát jsme také chtěli fanouškům nabídnout nějakého zahraničního soupeře. Ale i Dukla splňuje parametry kvality a atraktivity. Nevýhoda je, že se oba dokonale známe, takže se sotva něčím zaskočíme," dodal trenér Baníku Marek Michalisko.

Karviná v osmifinále vyřadila portugalského finalistu minulého ročníku soutěže Madeiru, Dukla si poradila s Differdange z Lucemburska. Vítěz dvojutkání narazí v semifinále na lepšího z dvojice CSM Bukurešť, Viktor Stavropol.

"O co lépe vyšel čtvrtfinálový los, o to hůř vyšel ten semifinálový. Teď se ale soustředíme na Duklu, kterou známe a chceme jí oplatit poslední porážky," připomněl Brůna.

V novém roce se oba týmy utkaly dvakrát, v extralize i v poháru byla úspěšnější Dukla, podzimní duel nejvyšší domácí soutěže vyhrála Karviná.

Pražané před čtyřmi lety postoupili ve Vyzývacím poháru, který je kvalitativně o poznání slabší než Liga mistrů a Pohár EHF, až do semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články