Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Všechny bychom si měly sáhnout do svědomí, říká po vydřené výhře Hrbková

Most - Spojka Michaela Hrbková potvrdila dobrou formu z uplynulé klubové sezony a jedenácti góly pomohla českým házenkářkám k vydřenému vítězství 29:25 v úvodním zápase play-off kvalifikace mistrovství světa proti Turecku. Nejlepší hráčka bundesligy ale měla k výkonu týmu v Mostě velké výhrady a je jí jasné, že ve čtvrteční odvetě v Ankaře musí přijít výrazné zlepšení.

Michaela Hrbková
zdroj: ČTK/Zavoral Libor

"Hodně rychle bychom si všechny měly sáhnout do svědomí, kdo co udělal špatně. Musíme si to zhodnotit, protože tohle byl jeden velký chaos a ještě můžeme být rády, že jsme to o ty čtyři góly zvládly," řekla Hrbková. Český tým vedl nad velkým outsiderem v úvodu 5:1, zkraje druhé půle pak 19:15, ale dobrý vstup do obou poločasů nezužitkoval k trháku a většinu zápasu se trápil.

Až čtyřmi góly po sobě od 52. do 55. minuty zlomil vyrovnané skóre na svou stranu. "Nevím, jak si to vysvětlit. Myslím, že nás ničím nepřekvapily, nechci říct, že bychom to podcenily. Bylo to spíš o nás. Už v poločase jsem říkala, že jsme se nechaly uspat jejich hrou. Někdy je to těžké se nepřizpůsobit, bohužel se to táhlo celý zápas," uvedla Hrbková.

Je nám líto, video expirovalo.
Jeřábková: Takový výkon jako v prvním zápase nám v Turecku stačit nebude

"Je škoda, že jsme třeba ten tříbrankový náskok nepřetavily víc na svou stranu a neodskočily na šest sedm branek. Zaplaťpánbůh za ten konec, mohlo to dopadnout jakkoliv," dodala. Při trápení českého týmu v první půli proměnila šest sedmiček a s jedenácti góly byla jasně nejlepší střelkyní zápasu. 

"Jsem tu nejstarší, už nastal čas, abych, když se nedaří, to vzala na sebe. Nemám s tím problém. I když se někdy taky nechám rozhodit, měla bych se do příště trochu uklidnit. Není tu Iveta Luzumová, takže to někdo musí vzít na sebe," podotkla devětadvacetiletá hvězda německého Göppingenu.

Je jí jasné, že do odvety se český celek musí zlepšit. "Musíme se nad tím zamyslet, natrénovat nějaké varianty a líp se na to připravit. Do Turecka pojedeme s respektem, teď už víme, že něco hrát Turkyně umějí. Musíme opravdu zabrat, jestli na šampionát chceme. Ony musí dotahovat, čtyři góly není moc, ale furt je to náskok. Doufám, že se zmobilizujeme a v Turecku podáme úplně rozdílný výkon," řekla. "Nevím, co od prostředí očekávat. Už mám jen strach tam letět, prostě mám takový blbý pocit z Turecka," dodala. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články