Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vítěznou sérii házenkářů Lovosic nestopla ani Dukla

Jako první tým v sezoně porazili házenkáři Lovosic v extralize pražskou Duklu v její hale. Po výhře 37:30 si pojistili vedení v tabulce. Lovci vyhráli dvanáctý zápas za sebou. Podlehli pouze začátkem září v úvodním ligovém kole Plzni, která na ně nyní z druhého místa ztrácí čtyři body s dvěma zápasy k dobru.

Lovosice ovládly na Dukle o sedm gólů už první poločas a po přestávce si tento náskok udržely. Jedenácti brankami se v jejich dresu blýskl Jaroslav Trkovský.

V druhém dnešním duelu vybojovaly Hranice po třinácti porážkách první bod v sezoně, o který doma překvapivě obraly po remíze 27:27 Zubří. Pátý tým tabulky potvrdil, že se mu zatím v sezoně na hřištích soupeřů nedaří: v dnešním derby získalo Zubří první venkovní bod, jenž je pro ně nicméně vzhledem k postavení mužstev tabulce ztrátou.

Svěřencům hostujícího trenéra Petera Dávida se nedařilo ze značky sedmimetrových hodů. Neproměnili hned pět těchto příležitostí ke skórování, z toho dvě jinak suverénně nejlepší kanonýr zápasu Dušan Palát, jenž měl bilanci 12/2.

Dalších pět zápasů kola se hraje ve čtvrtek.

Chance extraliga házenkářů - 13. kolo:

Dukla Praha - Lovosice 30:37 (15:22)
Nejvíce branek: M. Březina, Hlinka a Šůstek po 5 - Trkovský 11, Chotěborský 7, Malý 6.

Hranice - Zubří 27:27 (16:16)
Nejvíce branek: Halama 7/2, Dolák 5, Zamarski, Polášek a Doričák po 4 - Palát 12/2, Mazurek 5, Kyryljuk 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články