Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítězem Českého poháru házenkářů se stala Karviná

Karviná - Karvinští házenkáři se stali vítězi Českého poháru. V dnešním finále na domácím hřišti porazili Zubří 34:27 a trofej vyhráli už pošesté. Český mistr tahal proti oslabenému Zubří celé utkání za delší konec, rychle získal čtyřgólový náskok, který už nepustil, a už v polovině sezony si zajistil právo na start v příštím ročníku Poháru vítězů pohárů.

Zubří však bylo v první půli jen stínem srdnatého rivala z finálových zápasů extraligy. Bez několika zraněných opor zejména v ofenzivě jen paběrkovalo. Vázla střelba ze spojky, nedůrazné pokusy z brankoviště hravě likvidoval gólman Drápal. Proti kompaktnějšímu soupeři hosté byli až bezradní. S chutí hrající Karviná rychle nasadila k trháku. Valachy převyšovala ve všech směrech a už po deseti minutách vedla 6:2. Zubří se nechytlo ani v přesilovkách.

Hned v té první dostalo dva slepené góly a jeho manko narostlo na osm gólů. I když po obrátce se hosté zlepšili v obraně i útoku, na zvrat to nebylo. Osmigólovou ztrátu sice stáhli na pět, ale v herním vzepětí ho vždy zabrzdily ztráty míčů, které Karviná trestala trefami z rychlých protiútoků. "Jsme rádi, že jsme splnili cíl. Soustředili jsme se na to, dali do toho všechno a myslím, že oba zápasy proti Plzni i Zubří nám vyšly. Musíme ale uznat, že Zubří bylo citelně oslabeno a v tomto jsme to měli jednodušší. I když se s tím rvalo, kvalita byla na naší straně," řekl karvinský trenér Jozef Hanták.

Je nám líto, video expirovalo.
Final Four ČP v házené mužů

Zubří scházely především v ofenzivě střelecké schopnosti zraněných Miky, Stržínka, Bechného nebo Pernici. "Hráčům nemůžu vytknout, že by nebojovali. Dokázali jsme se i v útočné fázi prosadit, ale některé šance skončily na tyčkách, jiné vychytal gólman. A chyby, kterých jsme se dopustili, soupeř potrestal," konstatoval kouč Zubří Jiří Mika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články