Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Veselí se v 3. kole PVP utká s polským Lubinem

Vídeň - Losování ve Vídní rozhodlo o tom, že házenkářky Veselí nad Moravou se v třetím kole PVP utkají s polským celkem Zaglebie Lubin. První zápas se hraje 5. nebo 6. listopadu v Polsku, odveta o týden později na Moravě. Vítěz postoupí do osmifinále. "Naštěstí nemusíme potřetí za sebou cestovat na Balkán," řekl trenér Veselí Peter Sabadka, jenž čtrnáctinásobné polské šampionky označil za mimořádně silného soupeře.

Házenkářky Veselí nad Moravou
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Dostál

Loni se oba kluby utkaly v přípravě před sezonou ve finále Slováckého poháru v Hodoníně. Lubin tam nekompletní Moravanky porazil vysoko 40:18. Polky se prezentovaly výbornou obranou, skvělými individuální výkony opor a smrtícími brejky.

Největšími hvězdami Lubinu jsou střední spojka Karolina Semeňjuková-Olchawská a vynikající střelkyně Joanna Obrusiewiczová s Kingou Byzdrovou. V klubu hrají i tři legionářky - Francouzka Vanessa Jelicová, Chorvatka Jelena Baderová a Běloruska Natalia Cvirková.

V loňském roce Polky vypadly v 3. kole PVP se španělským Alicante. Letos neprošly z kvalifikace Ligy mistryň přes německý Buxtehuder, jemuž podlehly těsně 26:27.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články