Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Veselí nad Moravou nezvládlo skupinu o udržení a sestupuje z interligy

Písek – Házenkářky Veselí nad Moravou sestupují z interligy. Rozhodla o tom jejich prohra 23:28 v Písku, po které mají na posledním místě tabulky skupiny o udržení nesmazatelnou tříbodovou ztrátu. 

Písek přitom v základní části česko-slovenské soutěže získal jen šest bodů, zatímco oba jeho konkurenti o 13 víc. Ve skupině o udržení ale dokázaly Jihočešky nad Veselím v obou zápasech zvítězit a mezi elitou se zachránily. "Já jsem nadšený, jak holky zvládly ty zápasy v play-out, před týmem musím jen smeknout," radoval se trenér Písku Vladislav Jordák.

"Zápas pro nás začal dobře, ale pak se to zlomilo úplně dětskými chybami, kdy jsme soupeři přímo namazali do trháku. Nám se povedl závěr základní části, ale v domácím utkání s Pískem pak přišel zlom, kde jsme mysleli, že vyhrajeme nějakou setrvačností. Prostě jsme to nezvládli," posteskl si vedoucí týmu Veselí Ivo Sádlo.

První ligu vyhrály házenkářky Hodonína. Vedení klubu nyní jedná s partnery o navýšení rozpočtu, aby Hodonín v příští sezoně mohl hrát interligu. "Přihlášku musíme poslat do konce května. Pokud rozpočet nenavýšíme, tak do interligy nepůjdeme. Nechceme hazardovat," uvedl šéf klubu Radek Bičan.

Interliga házenkářek - 4. kolo českého play-out:

Písek - Veselí nad Moravou 28:23 (14:10)

Nejvíce branek: Kubišová 9, Jačková a Palasová po 4 - Novotná 5, Vinklárková a Šustková po 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články