Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

Velká neznámá i povinné body, házenkářky ve Zlíně startují kvalifikaci na Euro

Vrcholem letošní sezony českých házenkářek je start na světovém šampionátu v listopadu a prosinci. Ještě před ním je ale čeká důležitá kvalifikace na mistrovství Evropy. To Češky pod vedením norského trenéra Benta Dahla rozehrají ve středu ve Zlíně proti outsiderovi z Finska. Zda potvrdí svoji papírovou roli favoritek, můžete sledovat živě od 17:05 v přímém přenosu ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky ve Zlíně vyzvou v kvalifikaci o Euro Finsko

Zbylým účastníkem třetí kvalifikační skupiny jsou největší favoritky Nizozemky. Šampionát budou na konci příštího roku hostit Rakousko, Maďarsko a Švýcarsko. Na závěrečný turnaj postoupí první dva týmy z každé kvalifikační skupiny a čtyři nejlepší celky z třetích míst.

České reprezentantky vstupují do sezony, v níž se na konci roku zúčastní světového šampionátu, který uspořádají Dánsko, Norsko a Švédsko. "Samozřejmě hlavní bod sezony bude mistrovství světa v Dánsku, kde budeme chtít odevzdat nejlepší možný výkon. To je náš hlavní úkol a krok v tom, jak se posunout zase o kus dál. Už teď vstoupíme do kvalifikace o mistrovství Evropy, které hraje v našem projektu další zásadní roli. Musíme se soustředit od samotného začátku," řekl Dahl.

Zápas s Finskem by měl být podle papírových předpokladů jednoznačnou záležitostí. Seveřanky ještě nikdy nestartovaly na velké akci. "Pro mě osobně je to velká neznámá. Proti Finsku jsem nikdy nehrála a možná ho vlastně ani nikdy neviděla hrát. Takže uvidíme, co zápas přinese," konstatovala spojka Charlotte Cholevová.

"Soupeř je pro nás lehká neznámá, i když máme představu o tom, jak se bude prezentovat. Budeme muset kontrolovat utkání, nic podcenit a být připraveni už od začátku," uvedl Dahl.

Třiapadesátiletý norský trenér bere duel s Finskem i jako přípravu na papírově těžší utkání v Portugalsku. Jeho svěřenkyně odehrají ve středu první utkání od dubnového úspěšného play-off kvalifikace mistrovství světa.

"Každá minuta bude důležitá. Je to zápas, který musíme vyhrát, chceme zároveň dobře vykročit směrem k Portugalsku. Bude opravdu důležité předvést solidní výkon," doplnil Dahl, který už bude mít k ruce nového asistenta Daniela Čurdu.

V kvalifikaci Češky do dubna příštího roku odehrají šest zápasů. Na minulém evropském šampionátu chyběly, předtím na něm startovaly třikrát za sebou. Jejich maximem je osmé místo z let 1994 a 2002.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články