Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Ve finále Českého poháru změří síly Lovosice a Plzeň

Brno – Velmi atraktivní vyvrcholení Final Four nabídnou fanouškům házenkáři Lovosic a Plzně. Mužstvo ze severu Čech oplatilo v semifinále pohárovou porážku z loňského ročníku Karviné. Utkání, které bylo nesmírně bohaté na góly, vyhrálo 41:31. Úřadující šampioni nejvyšší soutěže z Plzně zdolali Hranice 34:29. Přímý přenos finálového duelu sledujte od 12:25 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Lovosice měly utkání s Karvinou ve své moci od úvodních minut. Jejich poločasový náskok o pět gólů dokázali loňští vítězové poháru během druhé půle snížit na tři branky, ale více už nedokázali. V závěrečné desetiminutovce vzrostlo vedení Severočechů až na třináct gólů a dvě minuty před koncem dokázali pokořit magickou čtyřicítku. Devíti brankami zazářili Jiří Motl s Jiřím Boučkem.

"Byli jsme favoritem a jsem rád, že jsme to potvrdili. Přeci jen jsme starší a zkušenější celek, i když nás Karviná na jejich půdě porazila. Pevně jsme ale věřili, že zvítězíme. Jsem spokojený, že se všichni z lavičky dostali do hry a každý odvedl díl své kvalitní práce," uvedl lovosický trenér Milan Berka. "Na zítřek se moc těšíme. Myslím, že je to snad poprvé, co budeme proti sobě hrát na neutrální půdě," dodal.

Plzeň nad Hranicemi vedla celý první poločas a v jeho závěru si vybudovala rozhodující sedmigólový náskok. Po změně stran dovolila soupeři korigovat maximálně na rozdíl čtyř branek a výhru bez výraznějších těžkostí pohlídala. "Máme trochu problémy v obraně, ale je to tím, že jsme tady pouze s osmi hráči doplněnými dvěma juniory, není to ono," uvedl kouč Martin Šetlík, jehož tým bojuje s velkou marodkou.

Final Four Českého poháru házenkářů v Brně - semifinále:

Lovosice - Karviná 41:31 (21:16)

Nejvíce branek: Motl a Bouček po 9, Klimt 8 - Jan Užek 6/2, Mlotek a Frančík po 5.

Plzeň - Hranice 34:29 (20:13)

Nejvíce branek: Ivancev 8/3, Škvařil 6, Blecha 3 - Horut 6/1, Mičkal 4/1, Tůma 4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články