Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

V souboji o čelo tabulky si házenkáři Dukly poradili s Frýdkem-Místkem

Praha – Přímý souboj o čelo tabulky ovládli házenkáři Dukly, kteří porazili Frýdek-Místek 29:20 a jsou novými lídry extraligy. Pražané mají po neúplném 6. kole o bod více než druhá mistrovská Plzeň, třetí Lovosice i dnešní soupeř Frýdek-Místek. V neděli se v dalším přímém duelu o vedoucí pozici utkají Hranice a Jičín. 

Dukla zápas rozhodla čtyřbrankovou šňůrou na 8:6, po níž už frýdecký tým ztrátu nedohnal. "Stavěli jsme na dobré obraně a to se nám vyplatilo. Dnes se taky do hry vrátil Milan Kotrč, který týmu hodně pomohl. Výborně zachytal Petržala. Nasazení kluků bylo větší než u soupeře," řekl kouč Dukly Jan Josef.

Třetí Lovosice se dlouho trápily s posledním Zlínem, než vydřely výhru 25:23. Mohly za to vděčit Boučkovi, jenž v posledních minutách proměnil dva sedmimetrové hody, a také Landovi, který vítězství pojistil.

V neděli uzavře kolo vedle zápasu Hranice - Jičín i utkání Karviná - Litovel, v němž domácí nastoupí s novým vedením. Trenér Jaroslav Hudeček totiž ve středu po čtyřech porážkách z pěti zápasů rezignoval.

"Za neuspokojivé a špatné výsledky nesu zodpovědnost já, ale myslím si, že i hráči, kterým chybí sebekritika a ochota na sobě daleko více pracovat. Družstvu jednoznačně chybí vůdčí osobnost a srdcař, na které jsme byli zvyklí," uvedl. Tým proti Litovli povedou Roman Farář a Luboš Veřmiřovský. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články