Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

V nominaci pro Katar nechybí Jícha ani Galia se Štochlem

Mannheim – Trenéři mužské házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš berou na mistrovství světa v Kataru šestnáctičlenný kádr s dvěma zkušenými brankáři Galiou a Štochlem. V nominaci, kterou oznámili po generálce v Německu, jsou také čtyři hráči z české extraligy - Motl z Lovosic a plzeňští Linhart, Petrovský a Šindelář. Do mistrovství vstoupí tým v pátek 16. ledna proti olympijským vítězům z Francie. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a náš web.

Kapitánem českého týmu pro světový šampionát je Filip Jícha, který v Mannheimu odehrál 150. reprezentační zápas. Nejzkušenějším a nejstarším hráčem je osmatřicetiletý Petr Štochl se 184 duely za národní tým.

Trenéři nakonec nevzali třetího brankáře Tomáše Mrkvu a plzeňské hráče Milana Škvařila a Petra Vinkelhöfera. Odlet Jiřího Motla a Leoše Petrovského musí ještě v pondělí potvrdit po zdravotních prohlídkách lékař.

"Určitě to bylo těžké rozhodování. Pro nás první takovéhle finální před mistrovstvím světa. Bylo to těžké i z toho hlediska, že máme nějaké zdravotní problémy," řekl trenér Kubeš. "Věřím, že všichni hráči, kteří jsou v nominaci, budou v pořádku do prvního zápasu. Pokud ne, museli bychom nominaci změnit," dodal Filip.

České družstvo má do pondělního odpoledne volno, kdy se sejde v Brně. Tam absolvují jeden trénink a v úterý 13. ledna letí z Vídně do dějiště šampionátu. V Dauhá budou poprvé trénovat ve středu 14. ledna. Házenkáři vstoupí do šampionátu v pátek zápasem s favoritem turnaje Francií, dalšími soupeři budou Švédsko, Egypt, Island a Alžírsko. Do vyřazovacích bojů postoupí z každé skupiny první čtyři týmy.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři znají nominaci na MS v Kataru

Nominace Česka na mistrovství světa v KataruBrankáři: Martin Galia (St. Otmar St. Gallen, Švýcarsko), Petr Štochl (Füchse Berlín, Německo).

Spojky: Tomáš Babák, Jakub Szymanski (oba St. Otmar St. Gallen, Švýcarsko), Roman Bečvář (Empor Rostock, Německo), Pavel Horák (Füsche Berlín, Německo), Filip Jícha (THW Kiel, Německo), Michal Kasal (Celje Pivovarna Laško, Slovinsko), Petr Linhart, (Talent M.A.T. Plzeň), Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen, Německo).

Křídla: Jakub Hrstka (Tatran Prešov, Slovensko), Miroslav Jurka (St. Raphael VAR HB, Francie), Jiří Motl (A.S.A. Lovosice), Jan Sobol (Azoty Pulawy, Polsko).

Pivoti: Jakub Šindelář, Leoš Petrovský (oba Talent M.A.T. Plzeň).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články