Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

V nominaci házenkářek na přípravu s Rakouskem jsou i Fryčáková a Andrýsková

Praha - V nominaci reprezentačních házenkářek na dva přípravné zápasy s Rakouskem nechybí ani Tereza Fryčáková a Veronika Andrýsková, které se v národním týmu objevují poprvé. Reprezentantky se budou pod vedením trenéra Jana Bašného chystat na červnové play-off o postup na mistrovství světa, ve kterém je čeká Turecko.

Česká házenkářka Veronika Galušková
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

"Po třech měsících od šampionátu je to první přípravný sraz. Budeme opakovat starší věci, je to dlouho, co jsme byli naposledy spolu. Zapojíme i nové hráčky, které budou na srazu poprvé," uvedl Bašný. Český trenér povolal téměř totožnou sestavu, jež obsadila desáté místo na prosincovém ME. Premiéru si měla odbýt také Denisa Kamenářová, zranění kolena ji ale z nominace vyřadilo a nahradila ji Andrýsková.

"Nemohli jsme nominovat žádné juniorky, protože ve stejné době budou hrát svůj kvalifikační turnaj. Rozhodl jsem se, že ani na pár dní nebudeme juniorskému výběru brát na náš sraz hráčky, které by výkonnostně měly nárok na seniorský sraz jet," řekl Bašný.

Reprezentaci čeká soustředění v Jindřichově Hradci, které vyvrcholí zápasy s Rakouskem. Poté se český tým představí na půdě soupeřek a následnou odvetu odehraje doma. "Na kempu budu chtít zapracovat na obraně a hlavně na jejím středu. K tomu přidáme nějaké novinky v postupném útoku, přidáme minimálně jednu novou kombinaci. Oprášíme asi i některé jiné, které jsme delší dobu nepoužívali," přiblížil Bašný.

Po duelech s Rakouskem už bude ženský výběr v červnu čekat dvojzápas s Tureckem o účast na mistrovství světa. Češky začnou doma.

Nominace na zápasy s Rakouskem:

brankářky: Petra Kudláčková, Dominika Müllnerová, Lucie Satrapová,

pivotky: Petra Adámková, Alena Šetelíková,

levé spojky: Markéta Jeřábková, Kamila Kordovská, Martina Weisenbilderová, Veronika Andrýsková,

pravé spojky: Martina Crhová, Michaela Hrbková, Helena Ryšánková,

pravé křídlo: Tereza Fryčáková, Michaela Janoušková, Jana Knedlíková,

levé křídlo: Veronika Malá, Kristýna Salčáková,

střední spojky: Iveta Luzumová, Šárka Marčíková, Petra Růčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články