Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

V Evropě by takový hotel nepřežil, hodnotí Nocar ubytování v Kataru

Dauhá – Čeští házenkáři bydlí na uzavřeném 33. patře pětihvězdičkového hotelu Intercontinental, který si, až na výjimky, nemohou vynachválit. Prostorné apartmány a relax s výhledem na obří mrakodrapy, to vše doprovází jejich pobyt na mistrovství světa v Kataru. "Tohle je suverénně nejlepší, co jsem zažil," řekl manažer reprezentace Karel Nocar.

Ubytování českých házenkářů v Dauhá
zdroj: ČT sport

Nocar zažil tři mistrovství světa v letech 2001, 2005 a 2007 a potom ještě pět evropských šampionátů a Dauhá se prý nemůže nic rovnat. "Když se Katařané rozhodnou, tak si to prostě postaví. Tohle je opravdu to nejlepší, co jsem mohl fyzicky zažít. Oproti Evropě mají rozměrově větší pokoje, jejich výhoda je v tom, že nemusí hledět na rentabilitu. Když jsme tu byli v létě, říkali, že standardní obsazenost je 10 procent. V Evropě by žádný takový hotel nepřežil," uvedl.

Spokojen je i brankář Petr Štochl. "Je to příjemné, když má člověk kolem sebe pěkné prostředí, ale my tu jsme kvůli házené a mně se víc líbí sportovní prostředí," poukázal na halu Duhail, kde sehráli své úvodní utkání na šampionátu proti Francii. "Ty haly jsou skvělé. Už jsem jich pár viděl, ale Duhail se mí líbí možná nejvíc. Je na házenou velikostně optimální, hlediště je kousek od hrací plochy, což mi ohromně vyhovuje, protože to máme podobně v Berlíně," dodal.

Ubytování českých házenkářů v Dauhá
zdroj: ČT sport

Podle Nocara mají házenkáři kompletní servis, byť často s menšími obtížemi. "Všechno, co si řekneme, odkývají, ale ne vždycky všechno je přesně. Chtěli jsme třeba posunout odjezd autobusu a s tím měli problém. Trochu jsme to však očekávali. Jsou to maličkosti, které nám nesmí odvést koncentraci od toho, proč tu jsme. Od toho jsem tu já a k hráčům se tyhle věci úplně nedostávají. Řešíme to operativně," vysvětlil.

Jen další brankář Martin Galia nadšení ne zcela sdílí. "Nevím, jestli to je až tak výjimečné, jak se píše. Přijde mi, že mistrovství světa v Německu bylo možná ještě lepší. Mně stačí dobrá postel, dobré jídlo, a abych měl dost času na regeneraci. A potom – přišli jsme to hrát pro lidi a bez nich se dobře nehraje," řekl směrem k dosavadní nízké návštěvnosti mistrovství světa. "Poloprázdných tribun je škoda, i když proti Francii mi to tak nepřišlo. Byli slyšet i naši fanoušci, za což jsem moc rád. Ale kdyby přišlo šest tisíc lidí, bylo by to příjemnější, než když jich tam byly dva tisíce," doplnil Štochl.

Ubytování českých házenkářů v Dauhá
zdroj: ČT sport

Nocar je rád, že se jeho výprava nemusí nikam stěhovat a po celou dobu zůstane v jednom hotelu. "Je tady s námi ještě pět dalších týmů z naší skupiny C. Lepší podmínky určitě nemají, ale nevím, jestli nemají zlaté kohoutky u van a vířivku," vtipkoval. V pořádku je podle něj i stravování. "Řekl bych, že klukům chutná. Do jídelníčku jsme si nechali doplnit některé sladké věci, na které jsou kluci zvyklí a mají je rádi. Jediné, co tam nemohli dát, byly dezerty se smetanou, zařadili jsme hummus a arabský chléb."

Házenkáři mají v plánu ve volném dni vyrazit i mimo 46patrový mrakodrap. "Prostě aby to nebylo v klasickém režimu hala – hotel," řekl Nocar, který se byl podívat zatím jen v blízkém obchodním centru. "Je tam třeba ledová plocha na bruslení. Zatím jsme to nezkoušeli. Pak si ale vezmeme autobus a podíváme se do starého města nebo k moři."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z hotelu českých házenkářů
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články