Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V duelu neporažených zdolaly Michalovce Slavii a vedou interligu

Praha - Házenkářky Slavie Praha a Iuventy Michalovce v letošní sezoně interligy ještě ani jednou neprohrály. Ve vzájemném duelu na pražské palubovce však bylo jisté, že jedna z neporazitelností skončí. Šňůru vítězství nakonec přetrhly domácí hráčky, které prohrály 27:30. Slovenky díky výhře poskočily do čela tabulky. Devíti brankami se v dresu Slavie blýskla reprezentantka Veronika Galušková.

Slavící házenkářky Michalovců
zdroj: ISIFA/MAFRA/ autor: Ondřej Bičiště

Zápas se začal ve vysokém tempu, ani jeden z týmů však v úvodu neodskočil do vedení o více než jednu branku. Až na konci prvního poločasu se hostující házenkářky ujaly dvoubrankového vedení.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu. V posledních pěti minutách utkání sehrály roli zkušenosti. Hosté si svůj náskok pohlídali a zaslouženě si po dramatickém utkání odvezli dva body na Slovensko.

"Jsem pyšná na holky, že bojovaly až do konce, že se snažily. Zvládly většinu taktických prvků. Ale spolupráce Michalovců spojka-pivot je smrtelná, z toho jsme dostali příliš mnoho gólů," řekla trenérka Petra Vítková.

Slavia je v tabulce třetí, druhý Most má lepší skóre. "V průběhu utkání jsme se držely a myslela jsem si, že bychom mohly uspět. Jsem ráda, že nás Michalovce nepřeválcovaly tak, jak asi všichni předpokládali," dodala Vítková.

DHC Slavia Praha - Iuventa Michalovce 27:30 (14:16)

Nejvíce branek: Galušková 9, Svobodová a Kutlvašrová po 4 - Perederiy a Wolingerová po 7, Levchenko 6. Rozhodčí: Válek, Opava. Sedmimetrové hody: 2/1 - 3/2. Vyloučení: 2:4 (přímá ČK F. Urban). Diváci: 120

Zdroj
ČTK, Český svaz házené

Hlavní zprávy

Nejčtenější články