Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Českém poháru dominují. Mostecké házenkářky ho vyhrály popáté za posledních šest let

Jistý výkon předvedly házenkářky Mostu v Českém poháru. Ve finále turnaje Final Four obhájkyně vítězství ani jednou neprohrávaly a ve své hale, kde turnaj hostily, porazily Slavii Praha 30:25. Trofej získaly popáté za posledních šest let. 

Dominika Zachová z Mostu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Úřadující české mistryně v repríze letošního interligového finále ani jednou neprohrávaly. V prvním poločase ale vedly maximálně o dva góly a Pražanky opakovaně dokázaly vyrovnat. O přestávce byl ale rozdíl opět dvoubrankový (16:14) a Černí andělé po změně stran tentokrát nepřipustili podobný zkrat, po kterém v sobotu proti Porubě rozhodli o postupu až v rozstřelu ze sedmimetrových hodů.

"Byl to těžký zápas, se Slavií to nikdy není lehké a je to o pár akcích," řekl trenér Mostu Peter Dávid internetové televizi tvcom. "Jsem rád, že jsme se rehabilitovali za včerejšek. Kolektiv nám funguje a fungoval mnohem lépe než včera," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu získaly popáté v historii Český pohár

Asistentka slávistického trenéra Petra Vítková litovala, že její tým nedokázal proměnit vyložené šance, které si vypracoval. "Most je letos k poražení, ale chybějí nám k tomu maličkosti. Byl to velmi bojovný zápas, tvrdý, nahoru dolů, musel se líbit," řekla.

Baník hrál finále pošesté za sebou a jen v roce 2016 nestačil na Porubu. Slavii už potřetí znemožnil rozšíření rekordního počtu triumfů na deset, ve finále ji porazil i v roce 2015 a vloni. Pátým ziskem trofeje si Most upevnil druhé místo v historické statistice.

Finále Českého poháru házenkářek v Mostě:

Most - Slavia Praha 30:25 (16:14)

Konečné pořadí:

1. Most, 2. Slavia Praha, 3.-4. Veselí nad Moravou a Poruba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články