Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V brněnském derby si Královo Pole poradilo s Maloměřicemi. Plzeň natáhla vítěznou šňůru

Páteční derby brněnských klubů odstartovalo 6. kolo házenkářské extraligy. Tabulkově lepší SKKP Handball Brno na domácí palubovce porazilo svého rivala SHC Maloměřice Brno 30:23. Souboj nejlepšího týmu dosavadního průběhu extraligy s nejhorším skončil bez překvapení. Vicemistr z Karviné vyhrál v Hranicích 30:21 a s plným počtem 12 bodů vede tabulku. Těsně za ním je Plzeň, která porazila Kopřivnici 34:28 a jejím jediným prohraným utkáním zůstává úvodní duel s Novým Veselím.

Je nám líto, video expirovalo.
SKKP Handball Brno - SHC Maloměřice Brno

Brněnské derby domácího Kéniku s hostujícími Majlonty přineslo vyrovanou první polovinu utkání. Po úvodní půlhodinovce bylo skóre 13:11 ve prospěch domácích. Papírově silnější královopolští házenkáři vstoupili lépe do druhé části zápasu a své vedení postupně navyšovali.

Nejlepšími střelci domácích byli s pěti brankami čtyřiadvacetiletý Martin Kocich a srbské duo Nikola Arsenič a Dušan Živanov, který inkasoval i žlutou kartu v první minutě zápasu. Znalost prostředí haly Vodova předvedli i bývalí hráči Kéniku Michal Dostalík a Viktor Hastík, kteří do Maloměřic přešli se záměrem větší minutáže.

Rozhodčí kromě žluté karty Živanova pokutovali i hostujícího Ľuboše Hlipalu a obě lavičky. Červenou trestnou kartu dostal domácí Erik Žvak i maloměřický Tomáš Musil. Výsledek 30:23 skončil výherně pro domácí házenkáře z Králova Pole, kteří se tak posunuli v neúplné tabulce 6. kola házenkářské extraligy před Kopřivnici a pražskou Duklu na 6. místo. Majlonti zůstávají s jednou výhrou desátí.

Karviná s nejhorším týmem tabulky neměla problémy

Hranice dokázaly držet s favoritem krok v prvním poločase, který skončil vyrovnaným skóre 13:13, a na začátku druhé půle. Ve 38. minutě se domácí ujali naposledy vedení 17:16, po němž Karviná sedmi góly za sebou skóre otočila a získala rozhodující náskok. Třikrát se během tohoto úseku trefil kanonýr Vojtěch Patzel, jenž byl s 11 góly nejlepším střelcem zápasu. Skóre utkání uzavřel v poslední minutě střelou přes celé hřiště do prázdné branky karvinský gólman Petr Mokroš.

V květnu vyhrála v sérii o extraligový bronz Dukla nad Lovosicemi všechny tří zápasy, první duel v nové sezoně zvládli lépe Severočeši. Lovci porazili Pražany 35:31 a jsou třetí o dva body za Karvinou stejně jako Plzeň. Devět gólů nastřílel sedmatřicetiletý bývalý reprezentant Jiří Motl, osm branek přidal Jan Kupa.

Pouze o skóre čtvrté je Nové Veselí, jež přidalo pátou výhru v ročníku se Zubřím, které porazilo 32:30. Valachy od druhé porážky za sebou a zároveň v sezoně neochránilo ani třináct branek nejlepšího střelce ligy Lukáše Mořkovského.

Plzeň vyhrála pětkrát v řadě

Mistrovský Talent tým přitom v poločase prohrával o čtyři branky 13:17, ale manko po pauze bleskově během tří minut vymazal a v závěru už Západočeši soupeře přehráli.

Souboj v hale na Slovanech byl reprízou čtvrtfinálové série z minulé sezony. Na jaře Plzeňští vyhráli 3:1 na zápasy. Dnes díky dominanci ve druhé půli, v níž vstřelili 21 branek, vybojovali páté ligové vítězství za sebou, poté co sezonu zahájili nečekanou ztrátou proti Novému Veselí. Kopřivnice je v tabulce osmá.

Strabag Rail extraliga házenkářů - 6. kolo:

KP Brno - Maloměřice 30:23 (13:11)
Nejvíce bodů: Arsenič a Živanov po 5, Kocich 5/2 - Dostalík 5, Hastík 4, Havlát a Hlipala po 3, Jirák 3/2.

Hranice - Karviná 21:30 (13:13)
Nejvíce branek: Lefan 9, Rakatyněc 4, Pinkas a Plaček po 3 - V. Patzel 11/3, Solák 5, Urbaňski a Harabiš po 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články