Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Už ani Dukla není bez porážky, vládne Zubří a Plzeň

Karviná - Extraliga házenkářů už nemá po 6. kole žádný tým bez porážky. Jako poslední prohrála pražská Dukla, která doma o gól podlehla Brnu 28:29. Moravané se dostali na třetí místo v tabulce za Zubří a mistrovskou Plzeň, Dukla je čtvrtá. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karviná - Frýdek-Místek

Tým z Králova Pole s Duklou prohrával zpočátku až o čtyři branky (4:8), ale v poločase už jen o dvě a do vedení se poprvé dostal ve 38. minutě. Do koncovky šli hosté se třemi góly navrch a nejlepší střelec zápasu Kotrč v závěru už jen snížil na nejtěsnější rozdíl. Kotrč zakončil utkání s 11 trefami.

"Přijeli jsme na Duklu bodovat i s vědomím, že ještě neprohrála. Ale chtěli jsme využít toho, že má ještě mladý mančaft a my přece jenom o něco zkušenější. Výsledky jsme doteď taky neměli špatné, takže jsme si na Duklu věřili," řekl asistent Brna Pavel Čejka.

První půli si ale hostující házenkáři pokazili technickými chybami. "Dukla byla lepší na spojkách, dávala víc gólů. Ve druhém poločase se hra vyrovnala. A v závěru to bylo drama se šťastným koncem pro nás," dodal Čejka. Zubří uhájilo vedení v tabulce výhrou nad Lovosicemi 36:21. Druhá Plzeň si kolo předehrála už v úterý, protože dnes hostila v Poháru EHF ruský Perm.

V předehrávce 6. kola házenkářské extraligy porazila domácí Karviná o jedinou branku Frýdek-Místek, na který se zároveň dotáhla v tabulce. V nesmírně dramatickém a vyrovnaném zápase vedli v poločase hosté, nicméně ve druhé půlhodině se po velké přetahované o výsledek nakonec ke dvěma bodům probojovali po výhře 28:27 domácí. Velkou zásluhu na tom měl Radim Chudoba, karvinský házenkář proměnil šestnáct střeleckých pokusů a vytvořil nový rekord letošního ročníku.

Výsledky 6. kola házenkářské extraligy

Dukla Praha - KP Brno 28:29 (14:12)
Nejvíce branek: Kotrč 11/2, Reichl a Šůstek 5 - Aspridis 9/6, Hanták 7, Hubáček a Mráz po 3. Rozhodčí: Válek, Opava. Sedmimetrové hody: 4/2 - 6/6. Vyloučení: 3:6. Diváci: 200.

Litovel - Hranice 23:29 (12:14)
Nejvíce branek: Juříček 4, Schmalz 4/2, Barabáš 4/1, Pohlmann 3 - Rachač 7/2, Třeštík 6, Gřes a Hastík po 5. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 5/3 - 7/5. Vyloučení: 5:6. ČK: 23. Dolák (Litovel). Diváci: 545.

Jičín - Přerov 30:15 (13:5)
Nejvíce branek: Bareš 7, Král 5/2, Zeman a Čurda po 3 - Hradil 6/2, Švébiš 4. Rozhodčí: Brůna, Vostatek. Sedmimetrové hody: 4/3 - 4/3. Vyloučení: 5:3. Diváci: 540.

Zubří - Lovosice 36:21 (22:11)
Nejvíce branek: Řezníček 9/3, Bechný a Reček po 4 - Motl 7/1, Hes 5, Landa 4. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmimetrové hody: 3/3 - 1/1. Vyloučení: 3:3. ČK: 46. Semerád (Lovosice). Diváci: 900. 

HCB OKD Karviná - SKP Frýdek-Místek 28:27 (15:16)
Branky: Chudoba 16/3, Mlotek Slavomír 4, Veřmiřovský 2, Mlotek Tomáš 2, Užek Jan 2, Frančík 2 – Petrovský 9/4, Kichner 4, Krahulík 3, Mlynář 3, Strack 2, Petřík 2, Klaban 2, Vacula 1, Meca R. 1. Sedmimetrové hody: 4/3 – 4/4. Vyloučení: 2 – 4. Rozhodčí: Králíček, Letev. Diváků: 560

Aleš Chrastina (Frýdek-Místek): "Dneska vyhrál šťastnější. My jsme se o vítězství připravili neproměňováním těch největších příležitostí. Nechali jsme zbytečně příliš volného Radima Chudobu, který toho dokázal několikrát využít. Na druhou stranu musím říct, že naše obrana pracovala dobře."

Jaroslav Hudeček (Karviná): "Tým předvedl to, co jsem si představoval. Disciplína, dodržení taktických pokynů. Diváci v hale viděli velice dramatické utkání, které bylo hororové, až do samotného závěru. Myslím si, že dneska vyhrál šťastnější tým. Nemůžu říct, že vyhrál lepší tým, protože když budu objektivní, tak Frýdek dneska tady na bod měl. Zápas se přeléval ze strany na stranu. Doplatili jsme na spousty technických chyb, které jsme vyprodukovali během zápasu. Díky tomu se pak musíme zbytečně strachovat o výsledek až do samotného závěru."

Zdroj
Český svaz házené

Hlavní zprávy

Nejčtenější články