Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Urputná bitva o titul v extralize házené nekončí, Karviná odvrátila mečbol Plzně

V závěru vedli házenkáři Plzně o tři góly, jenže jim to nestačilo. Poslední čtyři minuty své šance už domácí hráči neproměnili, hosté vyrovnali a z posledního útoku dal Patzel vítězný gól na 27:26. Série je nyní 2:2 na zápasy a skončí v neděli v Karviné.

Plzeň - Karviná
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Většinu čtvrtého finále se držela ve vedení Plzeň. Domácí hnalo vpřed i zhruba 500 diváků, kteří po částečném zmírnění opatření proti koronaviru mohli za dodržení hygienických podmínek do hlediště. Plzeňští si v 19. minutě vytvořili třígólový náskok a do kabin šli v pauze s vedením 15:13.

Po 10 minutách druhé půle Slezané skóre po trefě reprezentanta Soláka otočili, ale Plzeň brzy získala výhodu zpět na svou stranu. Po střeleckém výpadku na obou stranách Západočeši od 22. do 25. minuty sérií tří branek odskočili do vedení 26:23 a zdálo se, že míří za titulem.

Závěr však domácí vůbec nezvládli. V posledních pěti a půl minutách střelecky mlčeli a v několika vyložených šancích nechali pouze vyniknout karvinského brankáře Marjanoviče, který měl úspěšnost zákroků 42 procent.

Hostující Růža dvěma brankami po sobě vyrovnal. V poslední minutě na druhé straně v náskoku neuspěl s osmi brankami nejlepší střelec utkání Škvařil a z posledního útoku čtyři sekundy před koncem rozhodl svým sedmým gólem v utkání reprezentant Vojtěch Patzel.

"Jsem šťastný, že mi to tam v závěru padlo. Ani jsem nevěděl, co hrajeme a kolik zbývá času. Dostal jsem balon a vystřelil jsem," citoval svazový web Patzela.

"Vítězství bylo hodně blízko. Jsem naštvaný, protože v závěru jsme vedli o dva tři góly a měli dvě jasné šance, které jsme neproměnili. Ještě pak za nerozhodného stavu necháme vystřelit zrovna Patzela. Závěr nebyl z naší strany dobrý a odsoudili jsme se k tomu, že musíme ještě jednou jet do Karviné," litoval plzeňský trenér Petr Štochl.

Karvinští zvítězili 27:26 stejně jako v úvodním finálovém duelu, druhý a třetí zápas vyhrála Plzeň po remíze po 60 minutách až na sedmimetrové hody.

"Všechny zápasy téhle série jsou nesmírně vyrovnané, dnes jsme byli šťastnější my. Jeli jsme se sem porvat o rozhodující zápas doma, nebylo co vzdávat. Chceme hrát o titul a získat ho doma," uvedl Patzel.

"Musíme se dát fyzicky dohromady a pokusíme se tým znovu nastartovat. Jsem přesvědčený, že pokud předvedeme dobrý výkon, vyhrajeme," prohlásil Štochl.

Rozhodující pátý zápas bude v neděli od 13:00 hostit Karviná. Plzeňští útočí na druhý titul po sobě, předloni ve finále porazili rovněž Slezany. O rok dříve se naopak radovala Karviná. Vloni se soutěž kvůli pandemii koronaviru nedohrála.

Finále play-off házenkářské extraligy mužů - 4. zápas:

Talent tým Plzeňského kraje - HCB Karviná 26:27 (15:13)

Nejvíce branek: Škvařil 8, Nejdl 5, Linhart, Tonar oba 3 - V. Patzel 7/3, Skalický 6, Růža 4. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Sedmimetrové hody: 1/1 - 3/3. Vyloučení: 2:1. Diváci: omezený počet. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články