Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Trenér házenkářů Kubeš: Vítězství nad Ukrajinou bylo o vůli

Zlín - Trenér českých házenkářů Daniel Kubeš označil zlínskou výhru v odvetě kvalifikace mistrovství Evropy nad Ukrajinou za výsledek vůle svých svěřenců, kteří se museli vyhrabat z psychické krize po středeční nečekané prohře v prvním vzájemném duelu. Nyní je Kubeš přesvědčen, že má český tým dobrou šanci postoupit ze skupiny na šampionát.

Daniel Kubeš
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Tohoto vítězství si cením. Nám to po středeční prohře na Ukrajině moc nešlo v prvním poločase. Nebyli jsme dlouho schopni dostat ze sebe zklamání. Dokázali jsme se z toho vyhrabat až ve druhém poločase. Výsledek už byl potom v pořádku," uvedl Kubeš.

Ukrajina měla patřit k papírovým outsiderům skupiny. "Chtěli jsme získat ve vzájemných zápasech čtyři body. Máme dva. I za ně jsme šťastni. Hlavně jsem spokojený s tím, jak jsme dnešní utkání ve druhém poločase otočili," řekl trenér.

Soupeř podle něj odvedl výkon, jaký očekával. "Z házenkářského hlediska mají klubový tým v Lize mistrů. To my nemáme. I z tohoto pohledu jejich hráči v reprezentaci mají zkušenosti z mezinárodních zápasů. Na některých z nich to bylo vidět," konstatoval Kubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi udělali důležitý krok na cestě na mistrovství Evropy

Neměl pocit, že za vítězným obratem českého týmu byla lepší kondice. "Nevnímal jsem to tak. Byli jsme schopni dobrými akcemi na soupeře vytvořit takový tlak, že už proti němu neměl dostatek zbraní k tomu, aby byl zápas vyrovnaný," řekl.

Nesobecký Galia, dobře poradil Mrkvovi

Důležitou roli také sehrál brankář Tomáš Mrkva, který měl původně jen zaskočit ve 35. minutě za Martina Galiu při sedmimetrovém hodu Kozakevyče, jehož střelu akrobatickým zákrokem vyrazil levou nohou.

"Martin Galia projevil velkou zkušenost i osobní kvalitu. Řekl, aby Tomáš zůstal po zákroku při sedmimetrovém hodu v brance. Byl to jeden z rozhodujících faktorů utkání. Není lehké jít ze hřiště. Martin nebyl vůbec sobecký a umožnil nám rozhodnout utkání v náš prospěch," vyzdvihl Kubeš.


Zatím všechny čtyři týmy ve skupině vyhrávají na domácích hřištích a postupové šance jsou vyrovnané. Kubeš je ale přesvědčen, že český celek už má k účasti na ME velmi blízko. Oba domácí zápasy vyhrál o sedm gólů, venkovní porážky byly o jeden na Islandu a o tři na Ukrajině. Kouč přitom kalkuluje s nedělní výhrou Islandu doma nad Makedonií.

Kubeš: Kluci si zaslouží, aby se dostali na šampionát

"Potom nám v předposledním zápase bude doma stačit porazit Island o více než jednu branku a postupujeme bez ohledu na to, co se stane," uvedl Kubeš. S trenérským kolegou Janem Filipem by se rád konečně dočkal úspěchu. "Jsme s Honzou u reprezentace třetím rokem. Mám pocit, že si už kluci zaslouží, abychom se dostali na šampionát a mohli změřit síly s nejlepšími týmy v Evropě. Byla by to odměna pro nás všechny," řekl Kubeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články