Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Trenér házenkářů Haber: Pomohla nám osobka Němců na Jíchu

Brno - Čeští házenkáři po vítězství 24:22 nad Německem udrželi domácí neporazitelnost v kvalifikaci o evropský šampionát v roce 2014. Deseti góly se na tom podílel tahoun reprezentace Filip Jícha. Trenér Vladimír Haber po zápase kvitoval, že Němci na něj nasadili osobní obranu, což paradoxně národnímu týmu pomohlo. Dokázali se totiž prosadit i další hráči.

Filip Jícha v utkání s Německem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

První poločas byl v režii Němců, na světelné tabuli svítilo po třiceti minutách skóre 10:10. "Nezačali jsme špatně, ale neproměňovali jsme střelecké šance. Soupeři jsme nabídli šanci, aby odskočil. Naštěstí jsme poločas stáhli na remízu," řekl trenér Haber.

Druhé dějství přineslo několik famózních zákroků Petra Štochla a vzruch na obou stranách hřiště. "Změny ve druhém poločase přinesly oživení. Bečvář přinesl do naší hry pohyb. Hrálo nám do karet i to, že Němci vzali Filipa Jíchu na osobní obranu. Kromě Bečváře se chytl střelecky Stržínek," uvedl Haber.

Filip Jícha:

Haber vyzdvihl atmosféru v hale od brněnského publika. "Závěr už byl z naší strany trochu opatrný, protože jsme vítězství nechtěli pustit. Ohromně nám dnes pomohli diváci. Jednak v momentech, kdy jsme prohrávali, a potom i v konci zápasu, kdy nejsou taktické rady příliš platné, protože hraje roli únava," dodal Haber.

Jícha jako hlavní postava týmu po zápase cítil úlevu, ale zároveň krotil euforii. "Je to sladké vítězství. Na můj tým jsem pyšný. Musíme mít na paměti klíč, který jsme si nastavili, a to je domácí neporazitelnost. Momentálně jsme to dodrželi, ale sportovní realita je taková, že vítězství si můžeme užívat pár hodin. Od zítřka to musí být koncentrace v přípravě na neděli. Kdo nikdy nehrál v Německu před diváky, tak uvidí, co je to házená v německém podání," uvedl.

Vyzdvihl hlavně výkon v obraně a famózního Petra Štochla v brance. "Abych byl upřímný, spolupráci brankáře a obrany máme na světové úrovni. Dopředu je to horší. Když jeden z komponentů obrana‒brankář nevyjde, vyhrávat můžeme jen těžko. Ale dnes jsem rád, že jsme to zvládli," řekl Jícha.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články