Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér házenkářek: Slovinky jsou hratelné

Most - České házenkářky čeká v tomto týdnu klíčový dvojzápas kvalifikace o postup na evropský šampionát. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného narazí na Slovinsko, a pokud vzájemné duely zvládnou lépe než soupeř, nakročí k účasti na šampionátu. Ve středu se hraje první zápas v mostecké hale, odveta je na programu v neděli v Lublani.

Češky po nečekané úvodní výhře v Rakousku a následné domácí porážce s favorizovanými Švédkami figurují ve skupině 5 na druhé příčce o skóre před Slovinkami. Na turnaj postoupí dva celky, nadcházející dvojzápas tak bude pro vývoj tabulky patrně rozhodující. 

"Tým, který v těchto utkáních vybojuje lepší výsledek, bude mít téměř devadesátiprocentní šanci na postup. Pokud chceme postoupit, musíme v tom dvojzápase uhrát lepší výsledek než ony," uvedl český trenér.

Trenér Jan Bašný:

"Se Slovinkami se rozhodně hrát dá. Přehrát je můžeme taktickou hrou a kolektivním pojetím, individuálně jsou Slovinky zkušenější."

Slovinky stejně jako jeho svěřenkyně podlehly Švédkám a pak doma o jediný gól zdolaly Rakousko. Český tým v Rakousku zvítězil o deset branek. "Slovinky budou mnohem nebezpečnější než v prvním dvojzápase. Hráčky nabraly zkušenosti a jejich hra se zkvalitnila," mínil Bašný.

Favoritem je podle něj spíše protivník. "Tabulkově jsou na tom Slovinky lépe než my. Jejich hráčky hrají v kvalitních evropských týmech, hrají Ligu mistryň, poháry EHF a dostávají se až do finálních částí těchto soutěží. Téměř polovina družstva navíc hraje v jednom týmu Krim Mercator," řekl Bašný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články