Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Trenér Bašný nominoval na ME v Srbsku sedmnáct házenkářek

Luhačovice – Házenkářky již znají nominaci na mistrovství Evropy v Srbsku. Trenér českých házenkářek Jan Bašný nominoval sedmnáct hráček. Původně přitom plánoval, že jich vezme na turnaj jen šestnáct. Z nominace na závěrečném herním kempu v Luhačovicích vypadla pouze třetí brankářka Dominika Müllnerová z Mostu, která jako náhradnice zůstane připravená v Čechách.

Trenérský štáb se po posledních dvou přípravných utkáních proti Islandu rozhodl, že místo šestnácti hráček vezme na mistrovství sedmnáct házenkářek. "Jedná se o nestandardní situaci, ale chtěli jsme udělat maximum pro úspěch týmu a atmosféru, která v něm panuje," uvedl prezident házenkářského svazu Jaroslav Chvalný.

Tým odlétá do dějiště šampionátu Srbska v pondělí z Vídně, do té doby se bude připravovat v Luhačovicích. V základní skupině narazí Bašného svěřenkyně na Ukrajinu, Norsko a domácí Srbsko, dál postoupí tři týmy. Češky startují na velké akci po osmi letech.

Dnes český celek za zavřenými dveřmi absolvoval druhé přípravné utkání s Islandem a po páteční výhře 25:23 tentokrát podlehl 23:30. "Dnes jsme nestačili na soupeřky rychlostně a opět se nám nedařilo proměňovat šance, což nás brzdilo i na turnaji v Kyjevě. Výsledek je ovlivněný i tím, že jsme už šetřili některé klíčové hráčky," zhodnotil zápas kouč.

Nominace na ME:

Brankářky: Raníková (Olomouc), Satrapová (Slavia Praha),

Křídla: Chrenková, Hrbková (obě Poruba), Salčáková (Veselí nad Moravou), Knedlíková (Slavia Praha),

Spojky: Martinková, Růčková (obě Most), Kutlvašrová, Černá, Keclíková (všechny Slavia Praha), Luzumová (Mios Biganos/Fr.), Poznarová (Poruba), Štěrbová (Veselí nad Moravou),

Pivotky: Vítková (Most), Matoušková (EKS Start Erblag/Pol.), Selucká (Poruba).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články