Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Test s emotivními Chorvaty. Jsou trochu herci, ale přispívají k popularitě házené, říká Kubeš

Jdou na soupeře, který ještě živí euforii z posledního utkání. Čeští házenkáři dnes vyzvou Chorvatsko od 16:00. Tým, který si jako první zajistil účast v semifinále mistrovství Evropy po heroickém obratu s Německem. Naopak Češi padli v důležitém utkání s Běloruskem (25:28) a jedině výhra je udrží v boji o třetí místo ve čtvrtfinálové skupině a duel o 5. místo na turnaji.

Česká defenziva s Horákem a Landou brání Chorvata Ivana Karačiče na Euru 2018
zdroj: ČTK/DPA autor: Monika Skolimowska

Už jistý postup Chorvatů podle brankáře Tomáše Mrkvy nebude mít vliv na jejich přístup k utkání. "Budou mít těžký zápas v nohách, ale nemyslím si, že by z jejich strany bylo nějaké podcenění. Naopak to může být naše nevýhoda. Všichni víme, jak to s Balkánci je, když se dostanou na koně. Je těžké je ze sedla sundat dolů. Musíme být co nejvíce nepříjemný soupeř a připravit se na jejich obranu 1-5 s Domagojem Duvnjakem na hrotu," řekl český brankář.

Emotivní utkání Chorvatů s Němci (25:24), kdy ještě v úvodu druhé půle svěřenci Lino Červara prohrávali o pět branek, nadchlo i kouče Daniela Kubeše. Chorvaté na palubovce i v hledišti Wiener Stadthalle přispěli k bouřlivému zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři na Euru nestačili na Bělorusko

"Jsou schopní soupeře dostat pod enormní tlak. Hlavně díky obraně, kde disponují obrovskou kvalitou. Mají také skvělou podporu fanoušků. Atmosféra je fantastická v hale, když hrají. Jde doopravdy o házenou, která zahřívá moje srdce, nebo jak to pojmenovat. Prostě se rád na to dívám a těším se na utkání," prohlásil Kubeš.

Rozproudit halu dokážou někdy až teatrálně. "Často říkám našim klukům, že jsme prostě jakoby v showbyznysu, tohle mají chorvatští hráči v sobě. Jsou to také trochu herci. Myslím si, že to jen přispívá k popularitě házené celkově," zmínil český trenér.

Sestřih strhujícího utkání Chorvatsko - Německo:

Český tým už ztratil šanci na semifinále. Šance na třetí místo v tabulce, a tedy zajištění si boje o pátou příčku sice žije, ale je pouze teoretická. První krok k tomuto cíli vede jednoznačně přes vítězství nad Chorvaty.

"Všichni jsme se shodli, že proti Bělorusům to byl náš nejhorší výkon na turnaji. Do dalšího zápasu jdeme s tím, že chceme ukázat naši hru v tom nejlepším světle, co umíme. Donést na hřiště to, co po nás trenéři chtějí. Dát do toho maximum nasazení a energie, abychom mohli, i kdybychom náhodou prohráli, odejít se vztyčenou hlavou," dodal Mrkva.

Mrkva oslaví v den utkání 31. narozeniny

"Před dvěma lety v Chorvatsku jsme hráli proti Německu 19. ledna a další den jsme měli volno. Když tak lovím v paměti, bude to asi vůbec první zápas na narozeniny. Soutěžní určitě a myslím, že ani v přípravě jsem žádný nehrál. Nejlepší dárek bude, když se herně zase posuneme dopředu. A když to bude výhra, bude to třešnička na dortu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články