Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Světový šampionát bude mít finále Francie - Norsko

Paříž - Házenkáři Francie se ve finále MS utkají s Norskem, které v semifinále zvítězilo nad Chorvatskem 28:25 po prodloužení. Norsko tak získá svou první medaili v historii. 

Norský házenkář Kristian Bjornsen
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Do zápasu, který rozhodovala česká dvojice Horáček, Novotný, vstoupili lépe Chorvati a ve 12. minutě vedli 4:1. Seveřanům se ale postupně začaly dařit rychlé protiútoky, vyrovnali a v závěru poločasu si čtyřbrankovou šňůrou vypracovali náskok 11:8.

Chorvatsko po změně stran otočilo na 18:16 a Norové navíc v tu dobu neproměnili ani třetí sedmimetrový hod v utkání. Přesto znovu vyrovnali, pět minut před koncem druhé půle ale Chorvatsko vedlo 22:20 a mířilo za postupem. Pak se ale chorvatští střelci odmlčeli a nechali soupeře vyrovnat. Sekundu před koncem mohl ze sedmičky rozhodnout Horvat, jenže norský brankář Bergerud jeho střelu chytil.

I v nastavené desetiminutovce začalo lépe Chorvatsko, které usilovalo o pátý postup do finále MS, ale dvoubrankový náskok jeho hráči neudrželi. Poslední tři góly zápasu dali Norové, jejichž nejlepším výsledkem na mistrovství světa dosud bylo šesté místo z roku 1958.

Mistrovství světa házenkářů v Paříži - semifinále:

Norsko - Chorvatsko 28:25 po prodl. (22:22, 12:10)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články