Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Švédové po obratu zastavili rozjetý Egypt. Severní Makedonie postupuje do "main round" MS

Trhák skupiny G zvládli zkušenější Švédové. Tre kronor na mistrovství světa porazili domácí Egypt po těsné koncovce 24:23 a na úkor Faraonů si berou do osmifinálové fáze zvané "main round" dva body navíc, celkově pak čtyři. Francouzi také ovládli svou skupinu a v dalším dramatu zdolali 25:24 Švýcarsko, které nebylo daleko od senzace. Severní Makedonci, kteří na šampionátu zaskočili za covidem zdecimované české házenkáře, s Chile zvítězili 32:29 a jdou také dál. Všechna utkání z MS sledujte živě na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Ali Zein brání švédského střelce Linuse Perssona
zdroj: Reuters autor: Mohamed Abd El Ghany

Faraoni dosud předváděli dynamickou hru a z pozice favorita ostatní soupeře válcovali. Skupinu G ale vyhrají Švédové, přestože prohrávali v poločase 9:12. Ve druhé třicetiminutovce seveřané zlepšili defenzivu a najednou útok domácích házenkářů působil pomalejším dojmem bez nápadu. Poslední střelu nedal Hassan Kaddah. Tre kronor pomohl osmi trefami Linus Persson.

Makedonci hráli v klíčovém utkání "egyptské" skupiny opatrněji a počkali si na důležité momenty. K postupu je vedla hvězdná a velice zkušená pravá spojka Kiril Lazarov, jenž skóroval osmkrát. Chilani sice šli do kabin s vedením 17:16, jenže ve druhé půli se přestalo střelecky dařit Erwinu Feuchtmannovi, jenž byl hlavní ofenzivní zbraní týmu. Náhradníci českého týmu tak postupují do další fáze po výhře 32:29.

Je nám líto, video expirovalo.
Pevná severská obrana v závěru duelu Švédsko - Egypt

Švýcaři dali Francouzům zabrat. Vítězové skupiny E hráli s týmem ze země helvétského kříže v poločase vyrovnaně 14:14. Ve druhé půli museli v 56. minutě hrát Francouzi s dvojnásobným vyloučením. Přesto díky skvělým zákrokům Vincenta Gerarda, včetně toho v poslední sekundě proti Ben Romdhanovi, koncovku zvládli. Nepomohlo ani deset tref švýcarské hrající legendy Andy Schmida.

Norové v poklidu přehráli Rakušany 38:29. Svěřenci Aleše Pajoviče tak končí v základní skupině a budou hrát pouze o další umístění. Hvězdný Nor Sander Sagosen se prosadil devětkrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Desetigólové představení Andy Schmida proti Francii

Ve skupině H už bylo rozhodnuto. Tým startující pod názvem Ruská házenkářská federace si mohl vyzkoušet různé varianty do skupiny "main round", protože měl postup jistý a do další fáze si přenese tři body z prvního místa. Bělorusové totiž vpodvečer nedokázali přehrát Slovinsko a padli 29:25.

Jižní Korea přivezla do Egypta velice mladý celek s věkovým průměrem lehce přes 20 let. S tím, že Korejci neměli co ztratit, uhráli v poločase proti Rusům remízu 15:15, padli ovšem 26:30. 

Je nám líto, video expirovalo.
Efektní akce tic-tac-toe od Korejců

S třemi výhrami prošlo dál ze skupiny F také Portugalsko, které má za sebou nejlepší vstup do mistrovství světa v historii. Na závěr skupiny si jasně poradilo s Alžírskem 26:19. Tvrdé utkání na rozhodování přichystali českým rozhodčím Václavu Horáčkovi a Jiřímu Novotnému Maročané. S Islandem padli 23:31, ale dohrávali bez tří hráčů. Červené karty za nevybíravé zákroky inkasovali Harchaoui, Hakimi a Alaoui. 

Mistrovství světa házenkářů v Egyptě:

Skupina G (Káhira):

Severní Makedonie - Chile 32:29 (16:17), Švédsko - Egypt 24:23 (9:12).

Skupina H (Alexandrie):

Jižní Korea - Ruská házenkářská federace 26:30 (15:15), Slovinsko - Bělorusko 29:25 (15:15).

Skupina E (Gíza):

Francie - Švýcarsko 25:24 (14:14), Norsko - Rakousko 38:29 (18:12).

Skupina F (Káhira):

Portugalsko - Alžírsko 26:19 (14:9), Island - Maroko 31:23 (15:10).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články